Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από τη Λέσβο: Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από τη Λέσβο: Θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο για τον εορτασμό της 106ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα σύνορά της και το έδαφός της, που όπως είπε, «είναι και σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Εορτάζουμε σήμερα, με την δέουσα λαμπρότητα, την 106η Επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό και αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους εμβληματικούς πρωταγωνιστές της. Και έχουμε χρέος να θυμόμαστε, ως Λαός και ως Έθνος, ότι η απελευθέρωση της Λέσβου ήταν μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας μας, καθώς επρόκειτο για ένα μεγάλο βήμα στην πορεία της Χώρας μας προς την Εθνική της ολοκλήρωση», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Από εδώ, την Λέσβο, και στο πλαίσιο αυτής της Επετείου στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την φίλη και γείτονα Τουρκία, το εξής διπλό μήνυμα:

Πρώτον, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με όλους και, ειδικότερα ως προς την Τουρκία, ευνοούμε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, διαφωνώντας ριζικά με ορισμένες φωνές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχυρίζονται το αντίθετο. Τούτο όμως εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό, εκ μέρους όλων και κυρίως εκ μέρους της Τουρκίας, του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Δεύτερον, είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε, πάντα, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφός μας, που είναι και σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χρόνια Πολλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή