Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)

Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 5.500 μετανάστες που ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου από την Ονδούρα για να πάνε πεζή στις ΗΠΑ έφτασαν χθες Τετάρτη στην Πόλη του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η Μεξικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το 86% των μεταναστών είναι από την Ονδούρα, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα, το Σαλβαδόρ, τον Παναμά και την Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας, Νασιέλι Ραμίρες, ένας τεράστιος καταυλισμός στήθηκε για τους μετανάστες στο στάδιο Jesus Martinez της πρωτεύουσας του Μεξικό, ο οποίος είναι ήδη υπερπλήρης. 

Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)-1

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο στάδιο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, προσφέρονται στους μετανάστες τρόφιμα, ιατρική φροντίδα, προϊόντα υγιεινής και ρούχα.

Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)-2

Προκειται για το μεγαλύτερο μέρος του καραβανιού που αναχώρησε στις 13 Οκτωβρίου από την Ονδούρα έχει φτάσει τώρα στο Μεξικό, ενώ κάποιες ομάδες που έχουν καθυστερήσει αναμένεται να φτάσουν εντός της εβδομάδας. Δύο ακόμη καραβάνια, το καθένα με περίπου 2.000 μετανάστες, βρίσκονται καθ'οδόν προς το νότιο Μεξικό.

Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)-3

Οι πρώτοι μετανάστες του δεύτερου καραβανιού μπορεί να φτάσουν στην Πόλη του Μεξικού το Σάββατο, διευκρίνισε η ίδια.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτοί που βρίσκονται ήδη στην Πόλη του Μεξικού θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου επιδιώκουν να ζητήσουν άσυλο.

Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)-4

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες από την κεντρική Αμερική που φτάνουν στην Πόλη του Μεξικού είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στις ΗΠΑ παρά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεσμεύτηκε να τους εμποδίσει να εισέλθουν στο αμερικανικό έδαφος και ανέπτυξε για τον σκοπό αυτόν περίπου 4.800 στρατιωτικούς στην μεθόριο με το Μεξικό.

Μετά από 25 μέρες πορείας, 5.500 μετανάστες έφτασαν στην Πόλη του Μεξικού (φωτογραφίες)-5

Για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τη βία των εγκληματικών συμμοριών, περισσότεροι από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι από την κεντρική Αμερική διασχίζουν κάθε χρόνο το Μεξικό με την ελπίδα να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή