Καθοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Καθοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοδος της Wall Street μετά τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές ανακόπηκε χθες, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι έκλεισαν με πτώση, αν και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,2%. «Νομίζουμε πως οι Ευρωπαίοι επενδυτές θα εστιάσουν και πάλι στα εταιρικά αποτελέσματα, στα στοιχεία για την οικονομία και στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit και τον ιταλικό προϋπολογισμό», λέει στο Reuters ο Πιερ Μποζ, επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής στην Credit Suisse.

Ο τραπεζικός και ο ασφαλιστικός δείκτης του Stoxx Europe είχαν την καλύτερη απόδοση, κλείνοντας με κέρδη 0,5% και 0,7% αντίστοιχα, χάρις σε ορισμένα καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,33% χάρη στην αναπτέρωση των ελπίδων για συμφωνία στο Brexit. Αντιθέτως, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με πτώση 0,5% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με ζημιές 0,1%. Παρεμφερής εικόνα και στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,6% στο κλείσιμο, καθώς η Κομισιόν αναθεώρησε προς το χειρότερο τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας. Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της Banco BPM, τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, έκλεισε με άνοδο 2,6%, ενώ κάποια στιγμή ενισχυόταν μέχρι και κατά 8,9%, μετά την εμφάνιση υψηλότερων από το αναμενόμενο καθαρών κερδών το τρίτο τρίμηνο. Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και η μετοχής των Commerzbank και Société Générale, 4% και 2,1% αντίστοιχα, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα τριμήνου.

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,23% έναντι του δολαρίου, στο 1,1424, ενώ και η λίρα στερλίνα υποχώρησε κατά 0,25% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3102. Στη Wall Street ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ήταν σχεδόν αμετάβλητος και ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,3%, με τον δείκτη τεχνολογικών εταιρειών Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,6%. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στο 2% με 2,25%, επισημαίνοντας πως η ενίσχυση της απασχόλησης και η κατανάλωση των νοικοκυριών διατηρούν σε τροχιά ανάπτυξης την αμερικανική οικονομία. Την Τετάρτη και οι τρεις δείκτες είχαν ολοκληρώσει τη συνεδρίαση λίγο κάτω από το υψηλό ημέρας εμφανίζοντας τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων, καθώς η διενέργεια των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών περιόρισε την αβεβαιότητα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή