«Ερυθρόλευκο» πάρτι με Ντουντελάνζ

«Ερυθρόλευκο» πάρτι με Ντουντελάνζ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν να μη γίνει η αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε να πετύχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, από το ματς με τη Μίλαν στις 4 Οκτωβρίου στο «Σαν Σίρο». Χθες βράδυ οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν με… το πόδι στο γκάζι στο «Καραϊσκάκης», πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, με αντίπαλο την Ντουντελάνζ. Τελικώς, επικράτησαν με 5-1 και παρέμειναν σε τροχιά πρόκρισης. Ωστόσο, στο άλλο ματς του ομίλου η Μπέτις ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 με τη Μίλαν στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας της πρόκρισης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να διατηρήσει στην ενδεκάδα τους Σα, Σισέ, Φορτούνη, Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι είχαν παίξει από την αρχή στο ματς με τον Αρη. Σε σύστημα 4-2-3-1, ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τσιμίκας, Μιράντα, Σισέ και Τοροσίδης στην άμυνα, οι Νάτχο και Καμαρά στη θέση αμυντικών μέσων, ο Φορτούνης είχε οργανωτικό ρόλο, οι Ποντένσε και Ναουέλ ήταν στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Το σκορ άνοιξε ο Τοροσίδης με τακουνάκι στο 6΄. Με σουτ του Φορτούνη στο 15΄ έγινε το 2-0, ενώ στο 26΄ ο Χριστοδουλόπουλος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ πανηγύρισε το 3-0. Το 4-0 σημειώθηκε στο 36΄ με κεφαλιά του Φορτούνη. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Τουρέ, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν διαχείριση δυνάμεων. Η Ντουντελάνζ μείωσε με μακρινό σουτ του Σινάνι στο 79΄. Ενα λεπτό αργότερα, ο Φεταφζίδης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα για το 5-1, με τον κόσμο (κόπηκαν 24.032 εισιτήρια) να τον αποθεώνει. Ωστόσο, έπειτα από λίγα λεπτά η UEFA έδωσε ως σκόρερ τον Χασάν, καθώς ακούμπησε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Καμαρά, Νάτχο, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ναουέλ (34΄ Φετφατζίδης), Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης, Ποντένσε, Σισέ.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Γιορντάνοβ, Πρέμπε, Σνελ. Μελίσε, Στολτς (85΄ Στρουμπφ), Μπίσεβατς, Κρούσκα (60΄ Γένσεν), Κουτουριέ, Σινάνι, Τουρπέλ (73΄ Πέρες).

• Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε μία από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο λογαριασμό της Ντουντελάνζ στο Facebook από την επίσκεψη της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου στην Ακρόπολη. Δύο από τους ποδοσφαιριστές, οι Γερμανοί Πάτρικ Στουμφ και Ντάνιελ Γένσεν, πόζαραν κάνοντας μία χειρονομία που παρέπεμπε στον αλβανικό αετό. Επειτα από πολλά αρνητικά σχόλια, η φωτογραφία κατέβηκε. «Είμαι χαζός. Δεν ήξερα τι σημαίνει αυτή η χειρονομία για τους Ελληνες. Συγγνώμη, αγαπώ την Ελλάδα», υποστήριξε ο Στουμφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή