Απολογήθηκε χθες ο Ολυμπιακός

Απολογήθηκε χθες ο Ολυμπιακός

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός απολογήθηκε χθες στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Οι «ερυθρόλευκοι» με βάση το κατηγορητήριο κινδυνεύουν με ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς φιλάθλους, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών και πήραν προθεσμία μέχρι σήμερα για την κατάθεση υπομνήματος. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Σχετικά με τον φίλαθλο, το κινητό του οποίου φέρεται να χτύπησε με τον ήχο του ύμνου του Παναθηναϊκου, κάτι που προκάλεσε τη μήνιν των «ερυθρόλευκων» οπαδών, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκθέσεις επιτέθηκαν και προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας, χαρακτηρίστηκε από τους δικηγόρους του Ολυμπιακού «προβοκάτορας».

«Στο 52΄ λίγα μέτρα από την είσοδο, υπήρχε ένας οπαδός που χτύπησε στο κινητό του δυνατά ο ύμνος του ΠΑΟ. Οχι μόνο δεν έκλεισε το κινητό του αλλά άρχισε να κινείται στην έξοδο. Κάποιοι τον έβρισαν, το ίδιο έκανε και αυτός. Γύρισε και είπε “σας γαμ…”. Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν από την έξοδο της θύρας, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσει η αστυνομία τον οπαδό ή τους δύο, τρεις που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Είπα στον διευθυντή αστυνομίας “τι κάνετε” και μου είπε “έχεις δίκιο”», κατέθεσε ως μάρτυρας ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς. Ο δικηγόρος κ. Χατζησαββάογλου ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας από τη στιγμή που θεωρείται «συμπληρωματική» σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Για την έκθεση του παρατηρητή που επικαλείται τον γιατρό του αγώνα, για τον τραυματία οπαδό, οι νομικοί του Ολυμπιακού είπαν: «Κύριε πρόεδρε δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν, να υπάρξει σε αυτό το έγγραφο αναφορά περιστατικού που δεν αντελήφθη ο ίδιος ο παρατηρητής αλλά αναφορά τρίτου. Είναι πρωτοφανές αυτό, δεν έχει ξαναγίνει… Φαίνεται ότι δεν το παρατήρησε ο ίδιος. Αφού δεν το παρατήρησε, πώς το έγραψε;». Για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών και από πού αυτοί θα αφαιρεθούν, η δικηγόρος της ΠΑΕ Λίνα Σουλούκου είπε: «Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει το Κύπελλο από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, θα το έκανε με ρητό τρόπο. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο με αφαίρεση βαθμών σε φάση ομίλων. Οποιο άλλο προηγούμενο υπάρχει, έχει να κάνει με άλλες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας και η αφαίρεση βαθμών δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ή εκτελεστεί. Ηταν διπλοί αγώνες».

Στα γραφεία της ΕΠΟ υπήρχε κατά την απολογία αστυνομική δύναμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή