H Eurobank φιλοξένησε στην Αθήνα τη Γ.Σ. του Trade Club Alliance

H Eurobank φιλοξένησε στην Αθήνα τη Γ.Σ. του Trade Club Alliance

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1.200 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο Trade Club Alliance (TCA), το πρώτο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο διασύνδεσης επιχειρήσεων για την προώθηση των εξαγωγών, που υποστηρίζεται από 14 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους με δραστηριότητα σε 50 χώρες. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπούνται αποκλειστικά από τη Eurobank, η οποία είναι ένα από τα πρώτα μέλη του TCA που αναπτύσσεται ταχύτατα και μέσα σε περίπου έναν χρόνο έχει δικτυώσει 12.000 επιχειρήσεις-πελάτες των τραπεζών, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 στο δίκτυο αναμένεται να συμμετέχουν 100.000 επιχειρήσεις συνολικά από όλο τον κόσμο. Στο δίκτυο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι τράπεζες Banco Santander, Eurobank, Nordea, KBC, Banco BPM, IBK – Industrial Bank of Korea, Attijariwafa, SCB-SIAM Commercial Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Credit Agricole.

Στελέχη από τις τράπεζες μέλη του TCA συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα στο πλαίσιο της 3ης γενικής συνέλευσης του ανώτατου συντονιστικού οργάνου του, τις εργασίες του οποίου φιλοξένησε η Eurobank. Είναι η πρώτη φορά που το Trade Club Alliance συνεδριάζει εκτός Μαδρίτης, έδρας της ισπανικής Banco Santander, με πρωτοβουλία και συντονισμό της οποίας ιδρύθηκε αυτή η διεθνής τραπεζική συμμαχία. Η διοργάνωση των Αθηνών επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης της Banco Santander και των μελών του TCA στην Eurobank και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Τα στελέχη των ξένων τραπεζών υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ενώ τις εργασίες της συνέλευσής τους κήρυξε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου. Στην ομιλία του ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε «στις ισχυρές συμμαχίες που αναπτύσσει η τράπεζα με κορυφαίους ξένους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, μέσα από τις οποίες είναι σε θέση να προσφέρει πρωτοποριακές επιλογές, σύγχρονα εργαλεία και καινοτόμες υπηρεσίες με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις». Η δυναμική της πρωτοβουλίας αποτυπώνεται στη συνεχή διεύρυνση των συνεργαζόμενων τραπεζών που, σύμφωνα με τον πρόεδρο του TCA και επικεφαλής μη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Banco Santander Τζον Μπαρανάνο Γκαβίνα, εντός του 2019 θα συμπεριλάβει τράπεζες από την Απω Ανατολή και τη Νότια Αφρική, καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες, δυνητικές αγορές για τις επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν διεθνώς.

Από την πλευρά της Eurobank, ενδεικτικό της ισχυρής δυναμικής που προσδίδει στις ελληνικές επιχειρήσεις η συμμετοχή της σε αυτή τη διεθνή τραπεζική συμμαχία είναι ότι, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία Go International, που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια από τον πρόεδρο της Eurobank Ν. Καραμούζη και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 14 Νοεμβρίου, φέτος θα φέρει τη σφραγίδα του Trade Club Alliance με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ξένων τραπεζών και μεγάλων ξένων επιχειρήσεων-πελατών μελών του TCA. Τράπεζες και επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη δυνατότητα εμπορικών συμφωνιών μέσω περίπου 3.000 στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Go In Thessaloniki, το οποίο η Eurobank διοργανώνει με τη συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή