Πτωτικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ακολουθώντας την πτωτική τάση που εξαπλώθηκε από τη Wall Street στις ασιατικές αγορές αφού η FED ανέφερε ότι επιβραδύνονται οι αμερικανικές επιχειρηματικές επενδύσεις και άφησε να εννοηθεί ότι παραμένει σε πορεία αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων επίσης επηρέασε αρνητικά το κλίμα, με τη γερμανική Thyssenkrupp να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016 αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για την κερδοφορία της για δεύτερη φορά φέτος.

Στις 10:17 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5%, ενώ ο βασικός δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη κατέγραψε τις ίδιες περίπου απώλειες.

Όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι περισσότεροι κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 0,6% και τον γαλλικό CAC 40 κατά 0,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή