80 χρoνια πριν… 9-11-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ: Ζωηροτάτη αγανάκτησις επικρατεί καθ’ όλην την Γερμανίαν εξ αφορμής της δολοφονικής απόπειρας κατά του γραμματέως της εν Παρισίοις Πρεσβείας φον Ρατ. […] Αντισημιτικαί διαδηλώσεις έλαβον χώραν εις διαφόρους πόλεις […] Η εφημερίς «Αγκριφ» όργανον του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος […] συνιστά όπως όλοι οι λαοί ενωθούν και καταπολεμήσουν τας εγκληματικάς τάσεις του διεθνούς εβραϊσμού [φωτ. εβραϊκό κατάστημα με τζαμαρία σπασμένη τη Νύχτα των Κρυστάλλων].

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ: Η Επιτροπή Κήπων και Δενδροστοιχιών απεφάσισε […] όπως το γυμναστήριον του «Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου» μεταφερθή εις το παρά την γωνίαν των οδών Μαυρομματαίων και Κοδριγκτώνος κατάλληλον γήπεδον […] και εις τον κατεχόμενον σήμερον υπό του γυμναστηρίου χώρον παρά την λεωφόρον Αλεξάνδρας [φωτ. Ο ολυμπιονίκης του Πανελληνίου Κ. Τσικλητήρας].

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΑΚΟ: Η τελευταία πράξις της ειρήνης του Τσάκο διεδραματίσθη την 10ην Οκτωβρίου εις Μπουένος Αϋρες: Η Βολιβία και η Παραγουάη απεδέχθησαν τα μεταξύ των δύο χωρών σύνορα. Διά να φθάσωμεν εις την εποχήν κατά την οποία το ζήτημα ανέκυψε […] πρέπει να ενθυμηθώμεν τον Βολιβάρ […] το 1825.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή