Μέχρι το 2040 οι Ισπανοί θα έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Μέχρι το 2040 οι Ισπανοί θα έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με έρευνα του Institute for Health Metrics and Evaluation μέχρι το 2040 το προσδόκιμο ζωής των Ισπανών θα φτάσει τα 85,8 χρόνια, ξεπερνώντας αυτό των Ιαπώνων, το οποίο θα βρίσκεται στα 85,7 χρόνια.

Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη η πίεση των κατοίκων κάθε χώρας, το ποσοστό καπνιστών, η ποιότητα του νερού, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η διατροφικές συνήθειες των παιδιών και άλλοι πολλοί παράγοντες. Η Ισπανία είναι μία εκ των τεσσάρων χωρών, των οποίων οι κάτοικοι πιστεύεται ότι θα ξεπεράσουν τα 85 χρόνια ζωής κατά μέσο όρο.

Περίπου το 10% του ισπανικού ΑΕΠ διατίθεται στην υγεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Expatica, ενώ το ισπανικό σύστημα υγείας, το οποίο είναι από τα καλύτερα σύμφωνα με τις παγκόσμιες κατατάξεις. Για παράδειγμα, στην Έρευνα Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το ισπανικό υγειονομικό σύστημα κατέλαβε την Τρίτη θέση.

Εκτός από το εξαιρετικό σύστημα υγείας, όπως αναφέρει το Business Insider, η μεσογειακή δίαιτα που ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αποτελεί βασικό παράγοντα για την μακροζωία των Ισπανών. Μάλιστα, οι ίδιοι οι Ισπανοί πιστεύουν ότι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τη μακροζωία τους.

Το γεγονός οτι ο μέσος Ισπανός πολίτης πίνει 11.2 λίτρα αλκοόλ ετησίως, το διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, δεν φαίνεται να επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής των Ισπανών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνουν επίσης την επίδραση των στενών οικογενειακών σχέσεων των Ισπανών στο πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής τους.

Βέβαια, σύμφωνα έρευνα της ιστοσελίδας Tobacco Atlas, το ποσοστό καπνιστών στην Ισπανία είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μακροζωία των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή