Πυροδοτεί νέα σενάρια για τη στάση του ο Καμμένος

Πυροδοτεί νέα σενάρια για τη στάση του ο Καμμένος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί μέχρι τον ερχόμενο –κατά τα φαινόμενα– Μάρτιο επαναβεβαίωσε, χθες, ο Πάνος Καμμένος σε συνεδρίαση της Κ.Ο., στην οποία δεν εκλήθη ο Τέρενς Κουίκ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως όταν η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ φθάσει στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία θα την καταψηφίσει και θα αποσύρει τους υπουργούς από την κυβέρνηση. Η φράση που ακολούθησε, η οποία κατά πληροφορίες, ήταν «και συνεχίζουμε», είναι αινιγματική και δεν αποσαφηνίζει αν κ. Καμμένος έχει κατά νου στήριξη της κυβέρνησης ή γενικότερη απόσυρση της εμπιστοσύνης στην πλειοψηφία.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, σημειώνουν πως ο κ. Καμμένος δεν αναφέρθηκε σε «πτώση της κυβέρνησης», κάτι που μπορεί να αποτυπώνει την πρόθεσή του να στηρίξει τον Αλ. Τσίπρα ακόμα και χωρίς παρουσία στα υπουργικά έδρανα.

Οσον αφορά την έτερη απουσία υπουργού, αυτή της κ. Κουντουρά, οφείλεται σε ταξίδι στο Λονδίνο για την έκθεση τουρισμού WTM.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην παραφιλολογία περί μεταπήδησης στελεχών του στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση κοινής καθόδου με το κόμμα του Αλ. Τσίπρα και ως εκ τούτου δεν θα ανεχθεί τέτοιες επιλογές. Το γεγονός, πάντως, πως ο κ. Κουίκ δεν εκλήθη, σημαίνει πως μπορεί να μην παραμείνει στους ΑΝΕΛ.

Kατά τα λοιπά, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν δύο θέματα. Αφενός η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, με την απόφαση, κατά πληροφορίες, να είναι πως η συμφωνία θα στηριχθεί μόνο στην περίπτωση που η Ιερά Σύνοδος την επικυρώσει. Διαφορετικά οι ΑΝΕΛ θα συνταχθούν με τις αποφάσεις της. Αφετέρου συζητήθηκε το θέμα της αναθεώρησης με επίκεντρο το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών για το οποίο ομοφώνως αποφασίστηκε πως δεν θα πρέπει να αφήνει περιθώριο παραγραφής των αδικημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή