Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τους Ελληνες»

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τους Ελληνες»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη της Πέμπτης (στον Alpha) και με αιχμή τις υποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι «κοροϊδεύει και προσβάλλει» τους Ελληνες και διαμηνύοντας ότι η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

«Θυμό» και «αγανάκτηση» σημειώνει ότι ένιωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρακολουθώντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι «με κυνισμό και θράσος» συνεχίζει να προσβάλλει τους Ελληνες και «την κοινή λογική». «Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε “αυταπάτες”. Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες, τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και στις εισφορές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε το μήνυμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο, αλλά «καλύτερο κράτος».

«Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα, αλλά για την πολιτική του επιβίωση. Η πρωθυπουργική συνέντευξη φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Επίσης, για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αφού ο κ. Καμμένος καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει να τον στηρίζει, έλεγαν από την Πειραιώς ότι «οι δυο τους δεν θα διστάσουν να διαλύσουν τη χώρα γιατί δεν υπάρχει στο μυαλό τους η έννοια του εθνικού συμφέροντος μπροστά στην εμμονή τους να παραμείνουν στην εξουσία έστω για λίγους μήνες ακόμη».

Αγανάκτηση προκάλεσαν, όμως, στην Πειραιώς και όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας περί προσπάθειας να διασφαλίσει την καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους. «Παριστάνοντας ότι δεν έχει ακούσει και ότι δεν ξέρει ότι η Εφη Αχτσιόγλου έκανε έφεση για να μη δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Η ντροπή είναι μια λέξη που δεν μπορεί πια να χαρακτηρίσει αυτό που αισθάνονται οι πολίτες για τον κ. Τσίπρα. Μάλλον πρέπει να εφευρεθεί μια νέα λέξη», σημείωναν χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ., αποδομώντας και τα περί «μικρού οικονομικού θαύματος», τα οποία χαρακτήριζαν προϊόν «παροιμιώδους έπαρσης».

Τα πανεπιστήμια

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, μια κατάσταση η οποία είναι πρωτοφανής, αδικεί κατάφωρα το δημόσιο πανεπιστήμιο, θέτει και σε κίνδυνο όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την προσωπική ασφάλεια των φοιτητών και των διδασκόντων», σημείωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΔΕΠ. Πρόσθεσε δε ότι η Ν.Δ. θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στο καθεστώς του ασύλου και «θα εξασφαλίσουμε και πάλι ότι τα πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας, ανομίας και διακίνησης όλων των παραβατικών στοιχείων που μπορούμε να φανταζόμαστε».

Σχολιάζοντας, τέλος, χθες τις προβλέψεις της φθινοπωρινής έκθεσης της Κομισιόν, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να πετύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή