Σκηνικό πόλωσης από Μαξίμου

Σκηνικό πόλωσης από Μαξίμου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη και, μέσα από αυτή, στη στοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επενδύει το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρώντας να κερδίσει κομμάτι από το χαμένο έδαφος και να μπει στην τελική ευθεία των εκλογών με όσο το δυνατόν πιο «ψαλιδισμένη» τη διαφορά. Τα παραπάνω αποτυπώθηκαν χθες σε ανακοίνωση του Μαξίμου που απαντούσε στην on camera δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Πλην της σκληρής φρασεολογίας, που αποτελεί οιωνό για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, η ανακοίνωση ήταν ολόκληρη δομημένη στην προσωπική αποδόμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, βάζοντας στο «κάδρο» ακόμα και την υπουργική θητεία του προέδρου της Ν.Δ., έκανε λόγο για «υπουργό των απολύσεων» και «υμνητή των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, σημειώνεται πως «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ», ενώ η ανακοίνωση καταλήγει επαναλαμβάνοντας το ίδιο που είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τελικά «ναι σε όλα». Είναι προφανές πως στην Ηρώδου Αττικού θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός «υπερτερεί έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και ως εκ τούτου θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν την επερχόμενη εκλογική αντιπαράθεση σε man to man. Απώτερος στόχος, όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές, είναι να πάμε σε εκλογές με το τελικό δίλημμα να είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει προσωπικά μια κινητικότητα που ουσιαστικά «εγκαινιάζει» ατύπως την προεκλογική περίοδο. Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο ο πρωθυπουργός έκανε τρεις παρεμβάσεις. Αρχικά μίλησε στην Βουλή, ακολούθησε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης, ενώ χθες το πρωί επισκέφθηκε την έκθεση που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Aλληλέγγυας Οικονομίας. «Πρόκειται για ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζητώντας με φορείς της Κ.ΑΛ.Ο., προσθέτοντας πως «βλέπω μια δραστηριότητα που δεν έχει μόνο σκοπό το κέρδος, όπως έχουμε συνηθίσει, μια δραστηριότητα με διαφορετική αντίληψη», η οποία δεν αποτελεί «δική μας ιδεοληψία» αλλά είναι «μια δραστηριότητα που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ΑΕΠ σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία».

Κινητικότητα ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου «ανεβάζει στροφές». Αλλεπάλληλες εκδηλώσεις με ομιλητές κυβερνητικά στελέχη αποτυπώνουν μια πρώιμη μεν, ορατή δε εκλογική κινητικότητα. Σχεδόν κάθε εβδομάδα υπουργικά στελέχη είναι ομιλητές σε εκδηλώσει του κόμματος. Χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του κόμματος οργάνωσε εκδήλωση στη Γλυφάδα, με ομιλητή τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Την Δευτέρα, ο τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί εκδήλωση στο ΕΒΕΑ με ομιλητή τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, στην οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις «μικροπιστώσεις επιχειρήσεων», που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα, αφορά την αδειοδότηση ιδρυμάτων, τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ, καθώς και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή