Η MDA και οι Finish Liners τρέχουν για καλό σκοπό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η MDA και οι Finish Liners τρέχουν για καλό σκοπό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι απλοί δρομείς. Είναι οι Finish Liners και υπηρετούν τους σκοπούς του σωματείου MDA για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις. Πέρυσι, 60 συμμετέχοντες έτρεξαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για τη Χριστίνα. Πρόκειται για μία κοπέλα 23 ετών που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Ρέθυμνο, σπουδάζοντας ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η πάθησή της ονομάζεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή τους στο αθλητικό γεγονός και με τη συμβολή των χορηγών, βοήθησαν τη νεαρή να μπορέσει να καλύψει το κόστος των εξόδων για τους συνοδούς της, μέχρι την απόκτηση του πτυχίου της.

Εφέτος, οι Finish Liners θα τρέξουν για τέσσερα μέλη του MDA. Στόχος είναι και πάλι η οικονομική ενίσχυση αλλά και η ηθική υποστήριξη. Τα νέα αυτά παιδιά που πάσχουν, διαπρέπουν στον αθλητισμό και έχουν όνειρο να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και φυσικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντάς μας υπερήφανους. Παράλληλα, άλλα τρία μέλη του σωματείου, ο Ανδρέας, η Αλεξάνδρα και ο Χάρης θα βρίσκονται στα αναπηρικά τους αμαξίδια, για να διανύσουν τα 42 χλμ. του 36ου Μαραθωνίου. Οι Finish Liners είναι δίπλα τους για να τους εμπνεύσουν δύναμη, κουράγιο και την ελπίδα πως δεν έχουν να δώσουν ολομόναχοι αυτή τη σκληρή μάχη για την υγεία τους.

Η ιδέα της ομάδας Finish Liners είναι μία ομαδική πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε με αφορμή το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Ελιάνας Αμπραβανέλ, που είχε τίτλο «Finish Line» και παρακολουθούσε τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν. Το Σωματείο ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 μία επιτυχημένη καμπάνια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για δύο ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια, που χρησιμοποιούν τα μέλη τους για να μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τμήμα της μαραθώνιας διαδρομής.

Το MDA ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000 με τη θεμελιώδη πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από χίλιες οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός παιδιού που ασθενεί. Από τις πιο μεγάλες του συνεισφορές στην ελληνική κοινωνία είναι ο εξοπλισμός σε τρεις Ειδικές Μονάδες Νευρομυϊκών Παθήσεων σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα) με στόχο την εξειδικευμένη ιατρική κάλυψη των ασθενών, χωρίς να πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή