Οικονομική στήριξη ΣΕΒ σε 129 οικογένειες πυροπλήκτων της Αττικής

Οικονομική στήριξη ΣΕΒ σε 129 οικογένειες πυροπλήκτων της Αττικής

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απευθείας οικονομική ενίσχυση 129 οικογενειών (σύνολο 400 ατόμων, εκ των οποίων 50 παιδιά), βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, προχώρησε ο ΣΕΒ μέσω της πρωτοβουλίας για τη στήριξη των πυροπλήκτων στην Αττική. Το ποσό ενίσχυσης ανήλθε έως 5.000 ευρώ ανά οικογένεια και η διάθεσή της ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου.

Η διαδικασία για τη στήριξη των πυροπαθών από τον ΣΕΒ αναπτύχθηκε σε τρία στάδια, υποβολής των αιτημάτων, αξιολόγησής τους και καταβολής των ενισχύσεων.

Συνολικά κατατέθηκαν 140 αιτήματα βοήθειας, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε ιδιώτες και νοικοκυριά. Στη διάρκεια της υποδοχής των αιτημάτων, εκπρόσωποι του ΣΕΒ επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές πιστοποιώντας τις καταστροφές στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και στις ιδιωτικές περιουσίες.

Στη συνέχεια, κατεγράφησαν βάσει δικαιολογητικών (αυτοψία Πυροσβεστικής, υπουργείου Υποδομών και δήμων) οι ζημιές και οι απώλειες και αναπτύχθηκε μεθοδολογία για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης.

«Ελπίζω η μικρή αυτή προσφορά του ΣΕΒ να κάνει λίγο πιο εύκολη τη καθημερινότητα των οικογενειών που βίωσαν την τεράστια αυτή καταστροφή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΕΒ για τη στήριξη των πυροπλήκτων της Αττικής. Το έπραξαν με ειλικρινή διάθεση προσφοράς και παράλληλα με τις δικές τους δράσεις στήριξης των κατοίκων της περιοχής. Ελπίζω το παράδειγμά τους να βρει κι άλλους μιμητές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τον τομέα μελών και εκδηλώσεων του ΣΕΒ για την ευθύνη και την ευαισθησία που επέδειξε στη διαχείριση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και την εταιρεία «Σύμπραξις» για την υποστήριξη στην επεξεργασία των αιτημάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΒ υλοποιήθηκε παράλληλα με τη μεγάλη προσφορά οικονομικής και υλικής υποστήριξης στους πληγέντες, που ήδη έχουν αναλάβει και υλοποιούν επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες-μέλη του συνδέσμου διέθεσαν συνολικά το ποσό των 400.000 ευρώ στις οικογένειες των πυροπαθών, μέσω της δράσης του ΣΕΒ. Τα σημαντικότερα ποσά καταβλήθηκαν από τις εξής επιχειρήσεις:

Mυτιληναίος Α.Ε. (100.000 ευρώ), Quest Συμμετοχών (50.000 ευρώ), Oμιλος Βιοχάλκο (30.000 ευρώ), Chipita A.E. (30.000 ευρώ), Ιδρυμα Kαπετάν Bασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου (30.000 ευρώ), Aεροπορία Aιγαίου Α.Ε. (20.000 ευρώ), Γιώτης Α.Ε. (20.000 ευρώ), ΟΤΕ Globe (όμιλος ΟΤΕ 20.000 ευρώ), Huawei Τεχνολογίες Α.Ε. (20.000 ευρώ), Ομιλος Τιτάν (15.000 ευρώ).

Με μικρότερα ποσά, συνέβαλαν οι εταιρείες: Τράπεζα Εurobank, Goldair Handling SA, METRO AEBE, Πυλώνες Ελλάς Α.Ε., Swissport Hellas SUD SA, Μύλοι Λούλη Α.Ε., Coral A.E., Shell&MOH A.E., Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος Α.Ε., Κοροπούλης Αριστος Γ. ΑΒΕΕ, Σκλαβενίτης Ι.&Σ. Α.Ε., PricewaterhouseCoopers, Upstream A.E.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή