Ιστιοδρομίες γεμάτες προκλήσεις το «Ράλλυ Αιγαίου 2019»

Ιστιοδρομίες γεμάτες προκλήσεις το «Ράλλυ Αιγαίου 2019»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία διοργάνωση για «διαβασμένους» ιστιοπλόους του Αιγαίου θα είναι το «56ο Ράλλυ Αιγαίου». Το προσεχές καλοκαίρι ο στόλος του ιστορικού θεσμού θα ταξιδέψει σε Αστυπάλαια και Μήλο, σε μία διαδρομή συνολικής απόστασης, περίπου, 400 ν.μ. H εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου στον Όρμο του Φαλήρου και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου, στον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Το Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί τον μακροβιότερο θεσμό ιστιοπλοΐας της Ανατολικής Μεσογείου και κάθε χρονιά το αγαπημένο Πέλαγος των ποιητών και των ζωγράφων επιφυλάσσει μία διαφορετική εμπειρία για τους αγωνιζόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλαιοί ιστιοπλόοι, όπως ο Στέλιος Μπόνας που έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 40 συμμετοχές, λένε ότι κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον.

Ιστιοδρομίες γεμάτες προκλήσεις το «Ράλλυ Αιγαίου 2019»-1

Η διαδρομή του 2019 περιλαμβάνει μία ιστιοδρομία μέχρι της Αστυπάλαια απόστασης 170 ν.μ., το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα πραγματοποιηθεί νύχτα. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση που υπάρχει μελτέμι θα είναι ένα θεαματικό «μπράτσο» για «διαβασμένους» ιστιοπλόους. Στα περάσματα από τα νησιά (όπως στο στενό της Παροναξίας και το κομμάτι από την Αμοργό μέχρι την Αστυπάλαια) θα υπάρχουν πολλές αλλαγές στον καιρό, κάτι που δίνει πρόσθετη δυσκολία -και ομορφιά- στον αγώνα. Από την Αστυπάλαια μέχρι τη Μήλο η απόσταση είναι 114 ν.μ. Οι άνθρωποι του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) σχεδιάζουν και παράκτιες ιστιοδρομίες στα δύο νησιά – σταθμούς ώστε οι κάτοικοι και οι παραθεριστές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάποια από τα καλύτερα ιστιοφόρα της χώρας μας σε αγώνες κοντά στη στεριά.

«Η επιλογή αυτών των δύο νησιών μας επιτρέπει τον σχεδιασμό ενός πραγματικού αγώνα ανοικτής θάλασσας με νυχτερινές πλεύσεις, σε μία συνολική απόσταση 400 ν.μ. Παράλληλα, το «56ο Ράλλυ Αιγαίου υιοθετεί την προσπάθεια του δήμου Μήλου «Take Me Home» για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στην κοιτίδα του», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Ιστιοδρομίες γεμάτες προκλήσεις το «Ράλλυ Αιγαίου 2019»-2

Και αυτή τη χρονιά το «Ράλλυ Αιγαίου» θα συνεχίσει την καμπάνια «Να σώσουμε τις θάλασσές μας», Με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων θα πραγματοποιηθούν δράσεις και στα δύο νησιά, όπως συμβολικός καθαρισμός των ακτών κλπ.

Ιστιοδρομίες γεμάτες προκλήσεις το «Ράλλυ Αιγαίου 2019»-3

Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή