Μάθημα «πώς να σκοτώνεις Ρώσους» στις παιδικές κατασκηνώσεις των ακροδεξιών της Ουκρανίας (φωτογραφίες)

Μάθημα «πώς να σκοτώνεις Ρώσους» στις παιδικές κατασκηνώσεις των ακροδεξιών της Ουκρανίας (φωτογραφίες)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θερινή κατασκήνωση που δημιουργήθηκε από μία από τις ριζοσπαστικές εθνικιστικές ομάδες της Ουκρανίας, οι μικροί κατασκηνωτές – ηλικίας τουλάχιστον 8 ετών – κάνουν μαθήματα σκοποβολής με αληθινά όπλα και μαθαίνουν πώς να πυροβολούν και να σκοτώνουν Ρώσους και φιλορώσους. 

Η κατασκήνωση «Ναός της Θέλησης» της εθνικιστικής οργάνωσης Svoboda (Ελευθερία), είναι κρυμμένη βαθιά σε κάποιο δάσος στη δυτική Ουκρανία, έχει δύο σκοπούς: να εκπαιδεύσει τα παιδιά στα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και να τους εμφυσήσει την εθνικιστική ιδεολογία, σύμφωνα με το The Associated Press που επισκέφθηκε το camp.

Μάθημα «πώς να σκοτώνεις Ρώσους» στις παιδικές κατασκηνώσεις των ακροδεξιών της Ουκρανίας (φωτογραφίες)-1

Τα παιδιά – αγόρια και κορίτσια – παίρνουν μέρος ακόμα και σε νυχτερινές ασκήσεις περιπολίας έξω από τα κοντινά χωριά, κρατώντας αληθινά όπλα. 

Μάθημα «πώς να σκοτώνεις Ρώσους» στις παιδικές κατασκηνώσεις των ακροδεξιών της Ουκρανίας (φωτογραφίες)-2

Οι ακροδεξιές οργανώσεις της Ουκρανίας έχουν κατηγορηθεί για βία και ρατσισμό, αλλά διαδραμάτισαν κεντρικό, εθελοντικό ρόλο στον πόλεμο με τη Ρωσία το 2014 – με κατάληξη της προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα – και έχουν διατηρήσει δεσμούς με την κυβέρνηση.

Μάθημα «πώς να σκοτώνεις Ρώσους» στις παιδικές κατασκηνώσεις των ακροδεξιών της Ουκρανίας (φωτογραφίες)-3

Νωρίτερα αυτό το έτος, το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού έδωσε περίπου 150.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων από τις παιδικές κατασκηνώσεις, από τις δεκάδες που ίδρυσαν οι εθνικιστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή