Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα

8' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, για τον ένα χρόνο του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές πως δέκα σχεδόν χρόνια μετά την αναγκαστική επιλογή των μνημονίων « η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ρίσκο και το άλμα στο κενό της δεξιάς παλινόρθωσης. Η απαίτηση της αλλαγής γίνεται πια κυρίαρχη στην χώρα μας. Είναι η ώρα για εθνική κοινωνική αφύπνιση. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του».

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του Γ. Παπανδρέου, του Β.Βενιζέλου, του Γ. Καμίνη, του Θ. Θεοχαρόπουλου, βουλευτών και περίπου 2000 στελεχών του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «… με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση. Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα. Σε μια 'Αλλη Ελλάδα».

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα-1

Ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. 'Αλλωστε αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού. Γι αυτό και ξεκαθαρίζω ότι το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε», μετά τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα που δεν μας αφορά. Είναι το ερώτημα της υπαρξιακής αγωνίας των δύο ψευδομονομάχων, που κατασκευάζεται στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας . Το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε εμείς μετά τις εκλογές» είναι η απόδειξη ότι κανένας από τους δύο ψευδομονομάχους δεν έχει απάντηση για το πώς πρέπει να πάει η χώρα. Είναι απόδειξη της εκλογικής τους ανασφάλειας. Είναι η επίγνωση τους ότι ο ελληνικός λαός ανατοποθετείται. Ότι όλα είναι ανοιχτά. Γι αυτό, η ανασφάλεια τους και η απελπισία τους έρχεται ως ερώτημα σε εμάς. Απαντούμε στις αγωνίες τους και τις ανασφάλειες τους: "Αρχίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την Ελλάδα. Γιατί αυτές εσείς θα αναγκασθείτε να ακολουθήσετε και όχι εμείς την δική σας δίψα για εξουσία». Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη. Χρέος της παράταξης μας είναι να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξη μας.

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα-2

Ειδικότερα στην σφοδρή κριτική της προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα , η Φώφη Γεννηματά μίλησε για βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί η προοδευτική παράταξη και υπογράμμισε πως «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο».

Έστρεψε βεβαίως τα βέλη της και στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις. Αμύνεται με μόνο στόχο να τις διατηρήσει. Και δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι' αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει. Στέκεται σε στάση αμήχανης αναμονής προσμένοντας το «ώριμο φρούτο», την εξουσία στα χέρια του. Έτσι, χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα «ναι μεν αλλά». Και απλώς ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Τσίπρα. Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του. Στο όνομα του «σύγχρονου», του «νέου», του «φιλελεύθερου» έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης».

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα-3

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας κι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου γιατί βολεύονται στον τεχνητό δικομματισμό. «Συμφωνούν σε ένα μόνο: στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν την παράταξη μας. Ε λοιπόν τους απαντάμε: Το ξανακάνατε και αποτύχατε! Θα αποτύχετε και τώρα! Η δύναμη Αλλαγής, η δύναμη Ανατροπής, η δύναμη Ελπίδας, η δύναμη Αξιοπρέπειας είναι η παράταξη μας «Και οι δυο μαζί καλύπτουν τις ευθύνες για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση.Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική», είπε σ΄άλλο σημείο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Υποστήριξε ότι η εξωτερική μας πολιτική ασκείται από τον Υπουργό 'Αμυνας κι πως έχει γίνει εργαλείο για τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με την αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη στάση του Καμμένου», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, υποχωρεί στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα του.

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα-4

«Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό. Δυστυχώς με επιλογή και ευθύνη Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αναγκαία εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου έχει πάει περίπατο και παρά την επιμονή μας.

Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας», είπε η κ. Γεννηματά.

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε: « Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο Αλ. Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της. Αυτός μεν δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα. Η χώρα, όμως, θα πληρώσει τοις μετρητοίς το τίμημα των επιλογών του. Ο τάχα «αριστερός» κ. Τσίπρας πιστοποιήθηκε οριστικά, μέσα και έξω από τη χώρα, ως ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών, αλλά, αυτός ο εξυπηρετικός στους ισχυρούς, πολιτεύεται εσωτερικά, ως ο ελεήμων βασιλεύς των υπηκόων του βασιλείου των επιδομάτων»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «η λύση για την χώρα δεν είναι το «φύγε εσύ»-«έλα εσύ». Λύση για την χώρα είναι η ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών», είπε και μίλησε για «Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής». «Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη». Με αξιοπρέπεια της κοινωνίας και του Έλληνα πολίτη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να ενισχύσει τη δυναμική της περσινής συμμετοχής των 212.000 φίλων κι οπαδών του για την εκλογή της στην ηγεσία του, τονίζοντας ότι τόλμησε και πέτυχε . «Οι 212.000 συνιδρυτές του κινήματος έδειξαν τη δυναμική που έχει ο νέος φορέας. Δυναμική που ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας. Δεσμεύομαι , δεν θα σας διαψεύσω ποτέ. Δεσμεύομαι να κάνουμε πράξη την Εντολή Ενότητας, εντολή Αυτόνομης Πορείας, εντολή Αλλαγής! Όλοι μαζί να κάνουμε ξανά την παράταξη μεγάλη. Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να παλέψουμε για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου. Μαζί όλοι εμείς, που πιστεύουμε σε ανοικτή Κοινωνία, αξιοπρέπειας και αξιοσύνης. Τους ενοχλούμε. Γιατί λέμε όχι στα δήθεν Ευρωπαϊκά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα που έχουν ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού, της πόλωσης και του διχασμού».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την σκανδαλολογία για να πλήξει το Κίνημα Αλλαγής: «Στο προεκλογικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης , η σκανδαλολογία είναι στην πρώτη γραμμή. Τώρα πια χρησιμοποιούνται και τα fake news. Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο! Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Αφήστε όμως την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αφήστε τις υποδείξεις. Δεν δικάζει κ.Τσίπρα , όπως δηλώσατε , το δημόσιο αίσθημα που δηλητηριάζεται καθημερινά από τους κεκράχτες σας, αυτούς που με δική σας εντολή ενεργούν. Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Αφήστε τη να αξιοποιήσει τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα.Ποιος έφτιαξε τους νόμους για να πηγαίνει κάθε υπόθεση υπαρκτού ή μη σκανδάλου στη Δικαιοσύνη; Ποιος έστειλε κάθε υπόθεση με το που έβλεπε το φως της δημοσιότητας στον εισαγγελέα; Ποιος διέγραψε από μέλη του κόμματος του όσους φέρονται να εμπλέκονται προκαταβολικά; Εμείς, και με όλους εσάς απέναντι Και αντίθετα: Ποιος εισαγγελέας κινήθηκε για τις πρωτοφανείς καταγγελίες μέσα στο ίδιο το Υπουργικό σας Συμβούλιο , όταν εσείς ο ίδιος έπρεπε να στείλετε τα πρακτικά στη Δικαιοσύνη; Ποιος αρνήθηκε να εντάξει τις δυο κρίσιμες περιόδους της ΝΔ (2004-2009) και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (2015-2018) στον έλεγχο τους, όταν αυτές είναι που πραγματικά προκάλεσαν και συντήρησαν την κρίση;».

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα-5

Δήλωσε μάλιστα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία. «Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα. Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση. Τώρα: Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Και μια προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση. Όποιος οραματίζεται να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το «βρώμικο ‘ 89» ματαιοπονεί.», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Αναπτύσσοντας την πολιτική και προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, στο σχέδιο Ελλάδα όπως το έχει ονομάσει , για να ξεπεραστεί η κρίση και να γίνουν σταθερά βήματα για την Ανάπτυξη η Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει άμεσα Πρόταση Νόμου στην Βουλή με στόχο:

α) την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον απεγκλωβισμό της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων από την υπερφορολόγηση και τις πολλαπλές δεσμεύσεις και την αποκατάσταση και διεύρυνση των μέτρων στήριξης των νησιών.

β) τη ενίσχυση της Κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών

Δεσμεύτηκε για:

Αξιοπρέπεια στον Συνταξιούχο. Με δίκαιο και βιώσιμο σύστημα που σέβεται την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, με κατώτερο εισόδημα για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ, με επαναφορά των διατάξεων για ανθρώπινες συντάξεις χηρείας. Ούτε Νόμος Κατρούγκαλου, ούτε λύσεις τύπου Πινοσέτ.

Γεννηματά: Η απαίτηση αλλαγής είναι κυρίαρχη στη χώρα-6

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή