«Εργαζόμαστε ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούμαστε» διαμηνύουν δικαστές και εισαγγελείς

«Εργαζόμαστε ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούμαστε» διαμηνύουν δικαστές και εισαγγελείς

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απερίφραστα καταδικάζει η Ενωση Δικαστών κι Εισαγγελέων κάθε τρομοκρατική ενέργεια, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Δικαστές και Εισαγγελείς δηλώνουν ότι αν και οι ενέργειες αυτές επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες και καλεί την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασίας δικαστών και δικαστηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.  

Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή