Ασκηση από την ηλικία των 3 ετών

Ασκηση από την ηλικία των 3 ετών

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kινηθείτε περισσότερο, καθίστε λιγότερο και κάνετε τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν από την ηλικία των τριών ετών. Αυτές είναι οι νέες ομοσπονδιακές ντιρεκτίβες στις ΗΠΑ, οι οποίες επισημαίνουν ότι η διάρκεια και κάθε είδος άσκησης βοηθούν την υγεία. Η λίστα με τα οφέλη της άσκησης μεγάλωσε και υπάρχουν αποδείξεις για πράγματα τα οποία ήταν άγνωστης αξίας μέχρι σήμερα, όπως είναι οι βραχείες, μεγάλης έντασης ασκήσεις αλλά και το ανέβασμα με τις σκάλες αντί με τον ανελκυστήρα.

Μόνο το 20% των Αμερικανών ασκείται επαρκώς σήμερα και η παιδική παχυσαρκία, που έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις, πυροδότησε τη στόχευση σε νεότερα κοινά, προκειμένου να προληφθεί η κακή υγεία αργότερα στη ζωή.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία των συστάσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιείται στο Σικάγο, και δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση του αμερικανικού ιατρικού συλλόγου.

• Παιδιά και έφηβοι: Η μεγαλύτερη αλλαγή: Αρχίστε νωρίς. Η αρχική σύσταση ήταν να ξεκινήσει η άσκηση στην ηλικία των έξι ετών, αλλά η νέα ντιρεκτίβα επισημαίνει ότι τα νήπια ηλικίας τριών έως πέντε ετών πρέπει να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ενεργό παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεν προσδιορίζεται ο συγκεκριμένος χρόνος άσκησης αλλά προτείνεται ένα τρίωρο με ποικίλη ένταση. Αυτή η άσκηση ταιριάζει με τις οδηγίες άλλων κρατών και είναι ο μέσος όρος χρόνου δραστηριοποίησης των παιδιών αυτής της ηλικίας. Από την ηλικία των έξι ετών μέχρι τα 17, τουλάχιστον μία ώρα δραστηριότητας μέσης έως μεγάλης έντασης προτείνεται μέσα στην ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης πρέπει να είναι αεροβική, όπως είναι το ταχύ βάδισμα, το ποδήλατο και το τρέξιμο. Τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα η άσκηση πρέπει να είναι εντατική και να περιλαμβάνει δραστηριότητες ενίσχυσης των μυών και των οστών, όπως η αναρρίχηση στα παιχνίδια της παιδικής χαράς ή τα διάφορα αθλήματα.

• Ενήλικοι: Η διάρκεια παραμένει η ίδια, τουλάχιστον δυόμισι έως πέντε ώρες άσκηση μέτριας έντασης ή μία έως δυόμισι ώρες άσκηση μεγάλης έντασης την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, δύο ημέρες την εβδομάδα θα περιλαμβάνουν ασκήσεις ενίσχυσης των μυών, όπως είναι τα πους-άπς και τα βαράκια. Μία βασική αλλαγή είναι ότι η αεροβική άσκηση μπορεί να βοηθήσει και όταν γίνεται για διαστήματα βραχύτερα των δέκα λεπτών. Ακόμα και ένα μεμονωμένο επεισόδιο δραστηριότητας μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα οφέλη όπως είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, ο περιορισμός του άγχους και η βελτίωση του ύπνου. Το καθισιό, αντιθέτως, βλάπτει σοβαρά την υγεία. Οι ίδιες ντιρεκτίβες ισχύουν για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά οι ασκήσεις περιλαμβάνουν προγράμματα που βοηθούν στην ισορροπία προς αποφυγήν των πτώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή