ΥΠΕΞ Αλβανίας: Περιμέναμε πιο σαφή αποστασιοποίηση της Αθήνας για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις στην κηδεία Κατσίφα

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Περιμέναμε πιο σαφή αποστασιοποίηση της Αθήνας για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις στην κηδεία Κατσίφα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό visionplus είπε ότι «σε γενικές γραμμές, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ώριμη, αλλά περιμέναμε από αυτή μια πιο σαφή αποστασιοποίηση, κυρίως για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις που όλοι μας είδαμε στη νεκρώσιμη ακολουθία και για την αρνητική  χειραγώγηση που έγινε σ΄ αυτή».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Αλβανίας, είχε κηρύξει ανεπιθύμητους 52 Ελληνες που πήγαν στην κηδεία καθώς τους θεώρησε υπαίτιους «για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας καθώς και για προκλητικές εκδηλώσεις και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ηρεμίας της χώρας».

Στο ίδιο σκεπτικό ήταν και η απόφαση του ΥΠΕΞ να κηρύξει ως «persona non grata» και την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους κατηγορώντας την για υποκίνηση μίσους και για παραβίαση της συνταγματικής τάξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή