Μπάσκετ: Οι «αιώνιοι» στα άκρα

Μπάσκετ: Οι «αιώνιοι» στα άκρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέχρι εσχάτων, ώστε να προκαλέσει την εκ νέου απαγόρευση εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα μπάσκετ και την επανενεργοποίηση πληρωμής των μεγάλων χρηματικών προστίμων, θέλει να φτάσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός τη διαμάχη της, μέσω της Ευρωλίγκας, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Υστερα από την καταγγελία για συκοφάντηση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στη διοργανώτρια αρχή περί χρηματισμό των διαιτητών, Πατέρνικο και Ζαμόσκι του πρόσφατου ντέρμπι των «αιωνίων», προχώρησαν στην αποστολή επιστολής στον εκτελεστικό διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου και στις άλλες εννέα ομάδες-μέλη της διοργάνωσης, ζητώντας να επιστρέψουν οι ποινές στον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 8 του πειθαρχικού κώδικα και να αρχίσει καινούργια πειθαρχική διαδικασία για τις νέες του ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 42 του ίδιου κώδικα. Αυτές οι ποινές ήταν η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα-έδρες των ομάδων της Ευρωλίγκας για έναν χρόνο, από τον προηγούμενο Απρίλιο και χρηματικά πρόστιμα-μαμούθ για σχόλιά του στο Instagram και ενώ μέχρι να «παγώσουν» οι ποινές του, είχε πληρώσει κάτι παραπάνω από το 50% των προστίμων που του είχαν επιβληθεί.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός υπενθυμίζει τη δήλωση του Μπερτομέου, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα για το πρώτο διεθνές τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» για το «πάγωμα» των ποινών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που ανέφερε: «Την προηγούμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα, για τα οποία του επιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες κυρώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και εκείνος απολογήθηκε δημοσίως, αποδεχόμενος ότι έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι να τις συγχωρήσουμε. Και θα αποβληθεί την ίδια στιγμή, αν κάνει πάλι κάτι ανάλογο».

Στην Ευρωλίγκα επικρατεί εκνευρισμός για τη νέα διαμάχη που έχει αρχίσει μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά και τη στοχοποίηση που δέχθηκαν οι δύο διαιτητές του πρόσφατου ευρωπαϊκού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ από τον Δ. Γιαννακόπουλο, όπως αναφέρουν ρητά στο φύλλο αγώνος. Αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας που έχει ζητήσει τις έγγραφες καταθέσεις των τριών διαιτητών για όσα έγραψαν στο φύλλο αγώνος, αλλά και την κατάθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

• Μία ώρα νωρίτερα θα γίνει το τζάμπολ του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού την ερχόμενη Κυριακή και λόγω της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Εσθονίας στο ΟΑΚΑ θα γίνει στις 18.00.

• Με τους διεθνείς παίκτες που αγωνίστηκαν στα δύο τελευταία προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα γήπεδα της Κίνας και θα είναι ξανά διαθέσιμοι και μη δεσμευμένοι από την Ευρωλίγκα, θα πορευθεί ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στον τρίτο (με τη Γερμανία στην Πάτρα) και στον τέταρτο αγώνα (με τη Σερβία στο Βελιγράδι). Ο Γιάννης Μπουρούσης θα παίξει μόνο στο παιχνίδι της Πάτρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή