Αύξηση τζίρου για τη Vodafone το α΄ εξάμηνο

Αύξηση τζίρου για τη Vodafone το α΄ εξάμηνο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών παρουσίασε η Vodafone στο α΄ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2018/19, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Η εταιρεία ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 461 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο και αύξηση προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 5,5% στα 153 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε σημαντική αύξηση πελατών στη σταθερή, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της Cyta. Η τελευταία εξαγοράσθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αντί 118,1 εκατ. ευρώ, με συνέπεια να εκτοξευθούν οι πελάτες σταθερής της Vodafone, από 665.000 που ήταν στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, σε 930.000 στο τέλος Σεπτεμβρίου.

H οργανική αύξηση πελατών σταθερής την ίδια περίοδο ήταν κατά 5.000 πελάτες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνίας είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για τη Vodafone, έπειτα από εκείνες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάσθηκαν λιγότερο από τη Cyta, καθώς η ενοποίηση των αποτελεσμάτων της τελευταίας συντελέστηκε για λιγότερους από τρεις μήνες.

Θα επηρεαστούν όμως περισσότερο κατά τα τρίμηνα που ακολουθούν. Πάντως και χωρίς τη συμβολή της Cyta, η Vodafone στην Ελλάδα αναφέρει οργανική ανάπτυξη 1,6%. Η ανάπτυξη αυτή μάλιστα ήταν μεγαλύτερη κατά το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης (2,1%) απ’ ό,τι στο β΄ τρίμηνο (1,2%), που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική χρήση της εταιρείας διαρκεί από 1η Απριλίου έως 31 Μαρτίου του επόμενου έτους.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία, η εταιρεία προχώρησε σε εκκαθάριση του πελατολογίου της, κυρίως στην καρτοκινητή όπου και διέγραψε περίπου 160.000 πελάτες μόνον το α΄ τρίμηνο του οικονομικού έτους. Συνολικά, στους τελευταίους δώδεκα μήνες, η εταιρεία διέγραψε περίπου 400.000 πελάτες κινητής. Στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου ανέφερε 5,12 εκατ. πελάτες, έναντι 5,22 εκατ. στο τέλος Ιουνίου και 5,52 εκατ. που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει σημαντική αύξηση στην κίνηση δεδομένων της τάξης του 66% σε ετήσια βάση και σημαντική αύξηση του μέσου μηνιαίου εσόδου στην κινητή (ARPU) από 8,6 ευρώ σε 9,4 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή