Sabah: Αυτά είναι τα εργαλεία που είχαν στις αποσκευές τους οι δολοφόνοι του Κασόγκι

Sabah: Αυτά είναι τα εργαλεία που είχαν στις αποσκευές τους οι δολοφόνοι του Κασόγκι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του Τζαμάλ Κασόγκι για να φέρουν εις πέρας την αποτρόπαια αυτή πράξη φέρνει στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις αποσκευές τις οποίες μετέφεραν τα 15 αυτά άτομα κατά την αποχώρησή τους από την Κωνσταντινούπολη, υπήρχαν μεταξύ άλλων σύριγγες, απινιδωτές, νυστέρια, ψαλίδια αλλά και συρραπτικό. 

Παρά το γεγονός ότι είχαν διπλωματικά διαβατήρια οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας υποχρεώθηκαν να περάσουν τις βαλίτσες από το μηχάνημα των ακτίνων Χ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. «Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία η αστυνομία στο αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να ψάξει τις αποσκευές διπλωματών εκτός κι αν υπάρχουν αποδείξεις για σοβαρή παράβαση», δηλώνει στην εφημερίδα Independent η εγκληματολόγος από την Τουρκία Χάτιτσε Χαν Ερ.

«Τα πάντα περνούν από το μηχάνημα αλλά δεν ανοίγουν τις αποσκευές εκτός κι αν δουν κάποιο μέλος του σώματος ή οτιδήποτε προκαλεί υποψίες για μεγάλο έγκλημα», προσθέτει.

Sabah: Αυτά είναι τα εργαλεία που είχαν στις αποσκευές τους οι δολοφόνοι του Κασόγκι-1

Οι εκτελεστές του Κασόγκι είχαν, επίσης, μαζί τους 10 τηλέφωνα και έναν ασύρματο μηχανισμό επικοινωνίας.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ενισχύει το σενάριο της προσχεδιασμένης εκτέλεσης από το Ριάντ και όχι μιας ανάκρισης που πήγε στραβά, όπως ισχυρίζεται η Σαουδική Αραβία.

Οπως συμπληρώνει η Χαν Ερ «τα εργαλεία αποτελούν ενδείξεις μιας καλά σχεδιασμένης επιχείρησης με στόχο τον εντοπισμό Κασόγκι, τον πιθανό βασανισμό του και την ανάκρισή του με τη χρήση συσκευών ηλεκτροσόκ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή