Νέα Υόρκη και Αρλιγκτον επιλέγει η Amazon για το δεύτερο αρχηγείο της

Νέα Υόρκη και Αρλιγκτον επιλέγει η Amazon για το δεύτερο αρχηγείο της

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στο Αρλιγκτον της Βιρτζίνια θα μοιράσει η Amazon τα νέα επιτελικά γραφεία της. Ανακοινώνοντας την επιλογή της, χθες, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου έδωσε τέλος στον ανταγωνισμό ανάμεσα σε πόλεις των ΗΠΑ που προσπαθούσαν να την προσελκύσουν προσφέροντάς της δελεαστικά κίνητρα φορολογικής ή άλλης φύσης.

Οπως τόνισε ο τεχνολογικός κολοσσός, σκοπεύει να επενδύσει 5 δισ. δολάρια στις καινούργιες της εγκαταστάσεις στις δύο πόλεις και υπόσχεται να δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας σε κάθε μία από αυτές. Στη Νέα Υόρκη τα γραφεία της θα είναι στην περιοχή Κουίνς της Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, ενώ στη Βιρτζίνια θα βρίσκονται στην πλευρά της πόλης Αρλιγκτον όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο «Ρέιγκαν» και το Πεντάγωνο. Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα που της προσέφεραν οι δύο περιοχές και αφορούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι ύψους 1,5 δισ. δολ. στο Λονγκ Αϊλαντ και 573 εκατ. δολ. στο Αρλιγκτον. Η Amazon είχε λάβει 238 προτάσεις από διάφορες περιοχές της Βόρειας Αμερικής που διαγκωνίζονταν για να διασφαλίσουν την επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού. Η Amazon απασχολεί τουλάχιστον 600.000 άτομα σε όλον τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά το ύψος των μισθών των υπαλλήλων της στα δύο νέα επιτελεία, θα ανέρχονται κατά μέσον όρο σε τουλάχιστον 150.000 δολάρια ετησίως. Οι προσλήψεις πρόκειται να αρχίσουν το επόμενο έτος. Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Τζεφ Μπέζος τόνισε πως «οι δύο περιοχές θα δώσουν στην Amazon τη δυνατότητα να προσελκύσει ταλέντα και με τη βοήθειά τους θα εξακολουθήσει να παρουσιάζει καινοτομίες για την πελατεία της». Ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει στη Νάσβιλ κέντρο επιμελητείας και επιχειρήσεων σχετικών με την αλυσίδα προσφοράς και να προσλάβει εκεί 5.000 υπαλλήλους. Οι δύο επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν έμμεσα χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας στις περιοχές που θα τις περιβάλλουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή