Ενταση και ψυχή, το «δόγμα» Αναστασιάδη

Ενταση και ψυχή, το «δόγμα» Αναστασιάδη

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο του Αγγελου Αναστασιάδη έγινε πραγματικότητα και χθες το πρωί πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στην εθνική ομάδα, η οποία έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ετσι, ο έμπειρος προπονητής έπιασε δουλειά, ξεκινώντας την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το αυριανό εντός έδρας ματς με τη Φινλανδία, της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της 3ης Λιγκ του Nations League.

Από την πρώτη προπόνηση, ο Αγγελος Αναστασιάδης επιχείρησε να υλοποιήσει όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, πριν από δύο ημέρες. Επιχείρησε να πείσει τους ποδοσφαιριστές του ότι η εθνική ομάδα είναι δική τους και πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής όποτε αγωνίζονται, καθώς έχουν στις «πλάτες» τους όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Το πρόγραμμα της προπόνησης που ετοίμασε ο 65χρονος τεχνικός με τους συνεργάτες του είχε πολύ ένταση. Μάλιστα, συχνά παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές του, δίνοντάς τους παράλληλα οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζονται. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σταματούσε την προπόνηση για να διορθώσει όσα λάθη εντόπιζε. Από την πλευρά τους οι διεθνείς έβγαλαν μεγάλη ένταση και πάθος στις προσπάθειές τους.

Ωστόσο, ο Αγγελος Αναστασιάδης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο βράδυ. Προφανώς, διότι θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση το σύνολο των παικτών του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος προπονήθηκε κανονικά, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του από τον αγώνα με τη Φινλανδία που έγινε τον Οκτώβριο στο Τάμπερε.

Αν και ουδείς μπορεί να το πει με βεβαιότητα, η επιστροφή του Δημήτρη Σιόβα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενδεχομένως να μας οδηγεί σε σύστημα με τρία στόπερ (Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα). Η αποψινή προπόνηση της εθνικής ομάδας θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 19.30, ενώ τρία τέταρτα νωρίτερα θα αρχίσει η συνέντευξη Τύπου του Αναστασιάδη και ενός διεθνούς ποδοσφαιριστή. Η Φινλανδία θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 17.30.

Ο Ιταλός διαιτητής Λούκα Μπάντι ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον αυριανό ματς. Είναι διεθνής από το 2009, ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA κι έχει βρεθεί στο παρελθόν σε επτά αναμετρήσεις ελληνικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με απολογισμό τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μάουρο Τονολίνι, Αλμπέρτο Τεγκόνι, τέταρτος ο Αλεσάντρο Λο Σιτσέρο και επιπρόσθετοι οι Πάουλο Βαλέρι, Μικαέλ Φάμπρι.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων για τα μπαράζ με την Αυστρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2019, με τον Χρήστο Θεοδωράκη του Ατρομήτου να παίρνει τη θέση του τραυματία Μάριου Σιαμπάνη του ΠΑΟΚ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο γήπεδο της Τούμπας και θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πασαλίδης. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μαυρομμάτη, εξαιτίας ενοχλήσεων στις γάμπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή