Αφιέρωμα της Le Figaro στην Αθήνα: «Ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ»

Αφιέρωμα της Le Figaro στην Αθήνα: «Ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτενές ρεπορτάζ, με τίτλο «Αθήνα, ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ», δημοσιεύει η γαλλική Le Figaro στις ταξιδιωτικές της σελίδες.

H γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι τρεις σημαντικές εκθέσεις και μία νέα όπερα, ζωντανεύουν αυτήν την περίοδο την ελληνική πρωτεύουσα, δίνοντας την ευκαιρία στον, εκτός τουριστικής περιόδου, επισκέπτη, να ανακαλύψει τον δυναμισμό της πόλης.

H Figaro παρουσιάζει τις εκθέσεις: «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την αναδρομική έκθεση στο Γιάννη Μόραλη-ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ουαιώνα-στο Μουσέιο Μπενάκη της Πειραιώς, και την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης με θέμα «Αντί», τη λέξη που ενσαρκώνει όλες τις αντιθέσεις: πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, συστημικές.

«Είναι στην Ελλάδα που ξεκίνησε η αντίδραση και όπου το να αντιτίθεσαι έγινε η κανονικότητα», υπογραμμίζει ο διευθυντής της Μπιενάλε Poka-Yio.

Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης το Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος με τη νέα λυρική σκηνή, για το οποίο επισημαίνει ότι αποτελεί το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της αναβάθμισης της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται επίσης, ότι το κέντρο της πόλης ανανεώνεται με μικρές πινελιές και γίνεται όλο και πιο ευχάριστο με τους πεζοδρόμους, τα μπαρ και τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα που πολλαπλασιάζονται, αναπτύσσοντας αυτή τη μοναδική τέχνη στην Ελλάδα, «να ζούμε όλοι μαζί».

Οι περιοχές του Ψυρρή, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, Κουκάκι ακόμα και το Παγκράτι είναι «μοδάτες» περιοχές… Αρκεί μία αχτίδα ήλιου για να γεμίσουν τα καφέ και οι πεζόδρομοι της πόλης με κόσμο, γράφει η Figaro.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή