Folli Follie: Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου

Folli Follie: Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αίτηση προστασίας που κατέθεσε η Folli Follie καταγράφει συνολικές υποχρεώσεις ύψους 532.201.456 ευρώ. Εξ αυτών τα 492.474.076 ευρώ είναι όλα βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία. Επίσης, όπως προκύπτει από όσα αναφέρουν η εταιρεία και οι συνήγοροί της για τα μεγέθη της σχετικά με τις μεμονωμένες δραστηριότητές της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Βόρεια Αμερική (εξαιρείται η Ασία, λόγω της αβεβαιότητας και των ψευδών μεγεθών που διαπιστώθηκαν), ισχύουν τα εξής: Ο κλάδος «Κοσμήματα, ρολόγια, αξεσουάρ» αντιπροσωπεύει πωλήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ, ωστόσο, τα προϊόντα με τις επωνυμίες Folli Follie και Links of London εμφάνισαν ζημίες σε επίπεδο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 19 εκατ. και 18 εκατ. αντιστοίχως. Τα αποτελέσματα του κλάδου των καλλυντικών διαμορφώνονται σε οριακό επίπεδο (break-even), ενώ τα καταστήματα Factory Outlet εμφανίζουν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης των 2 εκατ. Οι πωλήσεις του κλάδου ένδυσης και υπόδησης (διάθεση προϊόντων τρίτων) ανέρχονται στο 57% των πωλήσεων για το 2017 (159 εκατ. από 278 εκατ. συνολικά), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εν λόγω δραστηριότητας διαμορφώνονται σε 14 εκατ. έναντι συνολικών ζημιών ύψους 24 εκατ.

Μερικά χρήσιμα στοιχεία παρατίθενται και αναφορικά με το business plan που επεξεργάζονται πιστωτές και σύμβουλοι για την εξυγίανση. Το πλάνο αναδιοργάνωσης που παρουσιάζεται «στοχεύει να διαμορφώσει ένα περίγραμμα δράσεων βάσει του οποίου ο όμιλος θα επενδύσει και θα αναπτυχθεί από το 2020 και έπειτα». «Ο κλάδος “Κοσμήματα, ρολόγια, αξεσουάρ” είναι αυτός στον οποίο θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες αναδιοργάνωσης, ενώ για τους τομείς της ένδυσης και υπόδησης και των καλλυντικών οι σχετικές ενέργειες θα έχουν στόχο τη βελτίωση των λειτουργικών τους δραστηριοτήτων».

Η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται «σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων και οριστικοποίησης της προς κατάθεση συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της, προκειμένου να κατατεθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, αίτηση άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης-μεταβίβασης επιχείρησης, δυνάμει της οποίας θα ικανοποιηθεί το σύνολο των πιστωτών με βάση τη θεμελιώδη αρχή της συλλογικής ικανοποίησης, καθώς και της ισότιμης μεταχείρισης αυτών, διασώζοντας παράλληλα την ομαλή επιχειρηματική της δραστηριότητά και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της». Η αίτηση αναφέρεται επίσης σε προσκομιζόμενες επιστολές, από τις οποίες προκύπτει ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές που εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 53,6% επί του συνόλου των υποχρεώσεών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή