Εφεση του Δήμου Μεταμόρφωσης για καταβολή αναδρομικών

Εφεση του Δήμου Μεταμόρφωσης για καταβολή αναδρομικών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα ασκήσει το δικαίωμα προσφυγής αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης και να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου, η οποία δικαίωνε τους εργαζομένους για την αναδρομική καταβολή των επιδομάτων και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι τα δώρα και τα επιδόματα έχουν κοπεί από το 2012 λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων και έκτοτε υπάρχουν πολλές προσφυγές στη Δικαιοσύνη από εργαζομένους που ζητούν την αναδρομική καταβολή τους. Οι προσφυγές επί της ουσίας ξεκίνησαν όταν το ΣτΕ έκρινε ότι η περικοπή των δώρων στους συνταξιούχους είναι αντισυνταγματική, ανοίγοντας τον δρόμο σε διεκδικήσεις όλων των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου που έχουν υποστεί τις περικοπές.

Καθώς πολλοί υπάλληλοι δήμων που έχουν προσφύγει δικαστικά έχουν δικαιωθεί, οι περισσότεροι δήμαρχοι καταβάλλουν τα ποσά –τις περισσότερες φορές τμηματικά– παραιτούμενοι του δικαιώματος προσφυγής.

Ωστόσο ο Δήμος Μεταμόρφωσης αποφάσισε να προχωρήσει σε έφεση, προκειμένου να μην καταβάλει τα χρήματα των δώρων των προηγούμενων ετών σε 88 εργαζομένους που είχαν προσφύγει στο Ειρηνοδικείο και δικαιώθηκαν πρωτοδίκως. Η κίνηση αυτή, δεδομένου μάλιστα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, δημιούργησε πολλές δυσαρέσκειες. Υπέρ της προσφυγής στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισαν μόνο μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης –μάλιστα δύο δεν προσήλθαν– ενώ οι άλλες παρατάξεις αντέδρασαν υπερασπιζόμενες την άποψη να δοθούν τα χρήματα στους εργαζομένους. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Μ. Καρπέτας πρότεινε ο δήμος να συνεχίσει τη δικαστική οδό δεδομένου ότι τα χρήματα που απαιτούνται είναι πολλά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είναι από τους πρώτους αιρετούς που αποφάσισαν να καταβάλουν τα χρήματα ενώ αντίστοιχα και η ΚΕΔΕ συνολικά έχει αποφασίσει υπέρ της καταβολής των χρημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή