Άσυλο από την Ουγγαρία ζήτησε ο Γκρουέφσκι – Τηλεφωνική επικοινωνία Ντιμιτρόφ – Σιγιάρτο

Άσυλο από την Ουγγαρία ζήτησε ο Γκρουέφσκι – Τηλεφωνική επικοινωνία Ντιμιτρόφ – Σιγιάρτο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ούγγρο ομόλογό του, Πέτερ Σιγιάρτο είχε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ σχετικά με την αίτηση ασύλου που υπέβαλε στις ουγγρικές αρχές ο πρώην Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρουέφσκι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι πρόκειται για υπόθεση που αφορά καταδικαστέο κακούργημα σε βάρος του Γκρουέφσκι, σε μία υπόθεση όπου εκκρεμούν πολλές άλλες δικαστικές διαδικασίες για σοβαρά εγκλήματα.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπογράμμισε τη σημασία της αρχής του κράτους δικαίου, η οποία αποτελεί βασική ευρωπαϊκή αρχή. Σημείωσε επίσης ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι ο Γκρουέφσκι ζητεί πολιτικό άσυλο σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ (Ουγγαρία), παρόλο που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του η χώρα του, υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, χαρακτηρίστηκε ως «αιχμάλωτο κράτος» από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

Από την πλευρά του, ο Πέτερ Σιτζάρτο επιβεβαίωσε την αίτηση ασύλου στις αρμόδιες ουγγρικές αρχές από τον Γκρουέφσκι, τονίζοντας ότι η νομική διαδικασία έχει ήδη αρχίσει. Επιπλέον, τόνισε ότι η ουγγρική υποστήριξη για την υλοποίηση των προσδοκιών της ΠΓΔΜ για ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση, καθώς και η καλή διμερής συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή