Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Ο Σλούκας ήταν η διαφορά

Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Ο Σλούκας ήταν η διαφορά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη ήττα στο Νέο Φάληρο, τέταρτη συνολικά για τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, από τη Φενέρμπαχτσε (72-73) και η πρώτη «καμπάνα» προβληματισμού και ανησυχίας… ήχησε δυνατά για τους «ερυθρόλευκους» που θα έχουν και δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα τους, κόντρα στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ.

Σε ρόλο «τιμωρού» για τους γηπεδούχους ήταν ο πρώην «ερυθρόλευκος» Κώστας Σλούκας (20 π.) που σημείωσε ένα… έμμεσο τρίποντο (3 βολές) και ένα από τα 6.75 μ., διαμορφώνοντας το 69-73 στα 67 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Μπορεί ο συνονόματός του Παπανικολάου (18 π.) να «απάντησε» με εντυπωσιακό τρίποντο από τη γωνία του γηπέδου για το 72-73 στα 37΄΄ και ο Κάλινιτς να αστόχησε σε σουτ 3 πόντων στα 12΄΄, αλλά στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, ο Γκος αστόχησε (στα 7΄΄), όπως και ο Μιλουτίνοφ στο φόλοου της εκπνοής των 40 λεπτών. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ότι παρά τις μεταγραφές που έκανε, ο Σπανούλης συνεχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε παιχνίδια που δεν είναι «σούπερμαν» λόγω της ηλικίας του, με τη βοήθεια στην περιφέρεια να είναι ελάχιστη. Παρ’ όλα αυτά ο Μπλατ άφησε τον αρχηγό του Ολυμπιακού στον πάγκο για τα 4 τελευταία λεπτά και επέλεξε να μην τον χρησιμοποιήσει ούτε στην τελευταία κρίσιμη επίθεση…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 13 (1), Τουπάν 6 (2), Σπανούλης 8 (1), Τίμα, Μιλουτίνοβ 6, Στρέλνιεκς 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 18 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 3 (1).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣE: Μέλι 8 (2), Μαχμούτογλου 12 (4), Κάλινιτς 16 (1), Σλούκας 20 (1), Γκούντουριτς, Γκιουλέρ, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 7 (1), Λοβέρν 6.

Σε άλλα χθεσινά ματς: Μπούντουσνοστ – Μπασκόνια 99-84, Nταρουσάφακα – Αρμάνι 92-98.

• Επικίνδυνη έξοδο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα τον υποδεχτεί σήμερα (19.30) η Εφές Αναντολού, επιχειρεί ο Παναθηναϊκός για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έχοντας ρεκόρ 4 νικών και δύο ηττών, στοχεύει να επιστρέψει με θετικό αποτέλεσμα από τη δύσκολη τουρκική έδρα. Η συμμετοχή του Τζέιμς Γκιστ είναι αμφίβολη και γίνεται προσπάθεια με συνεχείς φυσιοθεραπείες για να τεθεί στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ.

«Ξέρουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην επίθεση. Πρέπει και εμείς να είμαστε καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση, γιατί έχουν μείνει μόνο μία φορά κάτω από τους ογδόντα πόντους. Είμαστε καλά στα δίποντα και πρέπει να έχουμε καλά ποσοστά κοντά στο καλάθι. Ολες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, το μυαλό μας να είναι 100% εκεί και αν το κάνουμε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε».

Το σημερινό πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής: Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα, Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ, Γκραν Κανάρια – Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή