Διαφορετικές εκδοχές περί Σόρος από την κυβέρνηση

Διαφορετικές εκδοχές περί Σόρος από την κυβέρνηση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές ως προς τις αναφορές του κ. Πάνου Καμμένου σε πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου περί ύποπτων οικονομικών δοσοληψιών με εμπλοκή του Τζ. Σόρος, εξακολουθούν να εμφανίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο χθες στη Βουλή ουσιαστικά να διαψεύδει όσα προ ολίγων ημερών ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έλεγε απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία.

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του υπουργείου Εξωτερικών που μπορεί να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει το υπουργείο συνάψει με τον Σόρος. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Ι. Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση του ιδίου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος απαντώντας γραπτώς (την 1η Νοεμβρίου) σημειώνει: «Αναφέρθηκα στον Τζ. Σόρος, σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζας, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση».

Τη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών απαντήσεων επισήμανε στην τοποθέτησή του και ο ερωτών βουλευτής, συμπληρώνοντας: «Ερχεται ο κ. Κοτζιάς, κύριε υπουργέ, χθες μόλις, και λέει: “Για τον Σόρος ο Καμμένος είπε ότι έδωσε 50 εκατομμύρια για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με κάποια εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση”». Τούτων δοθέντων, ο κ. Κεφαλογιάννης κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να πει: «Εγινε αυτή η αναφορά από τον κ. Καμμένο κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου όσον αφορά την εμπλοκή του κ. Σόρος με την ελληνική κυβέρνηση; Αν έγινε, πώς αντέδρασε η κυβέρνηση, πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός; Αν δεν έγινε, τότε ο κ. Κοτζιάς είναι φαντασιόπληκτος. Αν όμως έγινε, τότε, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Κοτζιά, ο κ. Καμμένος είναι λασπολόγος. Δεν υπάρχει τρίτη απάντηση. Πρέπει, όμως, να απαντήσετε, γιατί νομίζω ότι το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος όπου πρέπει να δοθούν αυτές οι απαντήσεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος πέραν της προαναφερθείσας απάντησης, επιχείρησε να κλείσει το θέμα λέγοντας ότι «για τα θέματα αυτά έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις» προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός «έχει σαφώς τοποθετηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή