Πρόσωπα της Παρασκευής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεαρή σκηνοθέτις Εμιλυ Λουίζου μετέφρασε και σκηνοθέτησε στο Λονδίνο την «Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στο Camden του Λονδίνου – ανήμερα των 100 χρόνων από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ημερομηνία αυτή δεν ήταν τυχαία, καθώς το έργο του Δημητριάδη χρησιμοποιεί τον Τρωικό Πόλεμο σαν σύμβολο για να μιλήσει για τον πόλεμο ως ασταμάτητη καταστροφική μηχανή ανά τους αιώνες. Η παράσταση της Εμιλυ Λουίζου  (φωτ.) ήταν sold-out και απέσπασε πολύ καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

(…) Παρελθόν αποτελεί ο πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο καταξιωμένος σολίστας διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής επί εννέα χρόνια και παραιτήθηκε μετά την απόφαση του ΥΠΠΟ να προκηρύξει διαγωνισμό για τη θέση του. Ας ευχηθούμε ο νέος διευθυντής να εργαστεί χωρίς πιέσεις και παρεμβάσεις στο δύσκολο έργο του.

(…) Η Αμερικανίδα συγγραφέας Σίγκριντ Νούνεζ για το βιβλίο της «The Friend» κέρδισε το National Book Award, που απονέμεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο της τελετής, τιμήθηκε επίσης η Ιζαμπέλ Αλιέντε για τη συνολική προσφορά της. Η Αλιέντε είναι η πρώτη ισπανόφωνη συγγραφέας που λαμβάνει το βραβείο, το οποίο έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στους Τζον Απντάικ, Τομ Γουλφ κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή