80 χρoνια πριν… 16-11-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ:  […] Το συνελθέν εν Νάντη συνέδριον της Εργατικής Συνομοσπονδίας απεφάσισε […] να διεξαγάγη αγώνα εναντίον των διαταγμάτων του κ. Ρεϋνώ […] «Το Συνέδριον ομοθύμως απεφάσισε να προασπίση το 4ωρον, να επιμείνη επί της πληρωμής των αδειών και να αγωνισθή εναντίον των νόμων οίτινες αποτελούν κατάργησιν των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων […]».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: Το σημαντικώτερον γεγονός διά την αγγλικήν πρωτεύουσαν υπήρξε σήμερον η άφιξις του Βασιλέως της Ρουμανίας Καρόλου. Ο Ρουμάνος Βασιλεύς, συνοδευόμενος υπό του Διαδόχου Μιχαήλ […] έφθασε την 16.10 ώραν εις τον σταθμόν της Βικτώριας. […] Οι δύο βασιλείς [Κάρολος και Γεώργιος της Αγγλίας] αντήλλαξαν θερμήν χειραψίαν [φωτ. Ο Γεώργιος, με την πλάτη στον φακό χαιρετά τον Κάρολο].

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ: Κατά την ίδιαν λογικήν [ταύτιση της ποιότητας μιας επιθεώρησης με τις εισπράξεις], εάν ο Καραγκιόζης του Μόλλα εισπράξη τα διπλάσια από όσα εισπράττει ο… Σαίξπηρ φέρ’ ειπείν, θα σημαίνει ότι ο Χαντζηαβάτης ή ο Μπαρμπαγιώργος θα είναι ανώτεροι του Αμλέτου ή του Βασιλέως Ληρ. Δηλαδή, αληθινόν… παρα-λήρ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή