Η εκδίκηση του Τσοχατζόπουλου

Η εκδίκηση του Τσοχατζόπουλου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τα κατάφεραν να μας βγάλουν από το κοινό νόμισμα και την Ευρώπη και εκμεταλλεύονται τον χρόνο που τους δίνει η Ευρώπη μαζί με τη δύναμη των ευρώ της για να δημιουργήσουν μια επικράτεια όσο το δυνατόν μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη γίνεται. Τα pets της Ευρώπης εκδικούνται τα καλόβολα αφεντικά τους ατακτώντας μόλις αυτά γυρίσουν το βλέμμα τους. Είναι το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ δεν απαρνήθηκε. Οταν πια αναγκαστούν να ξεκουμπιστούν, θα έχουν αφήσει πίσω τους τα ερείπια μιας χώρας που κάποτε προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να γίνει ευρωπαϊκή. Από την απόπειρα χειραγώγησης του τηλεοπτικού αέρα, τη μετατροπή των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε βιοτεχνία διπλωμάτων αποτυχίας ώς την εκδικητική εμμονή εναντίον του κ. Γεωργίου και τώρα την απόπειρα διασυρμού του Κ. Σημίτη, εργάζονται νυχθημερόν για να ξηλώσουν ό,τι μας συνδέει με τον δημοκρατικό πολιτισμό. Θυμίζω απλώς ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κανονικός, επέμενε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας διότι, εκτός των άλλων, πίστευε ότι αυτός θα διασφαλίσει την ανθεκτικότητα των θεσμών της δημοκρατίας. Δεν ξέρω πώς πεθαίνουν οι άλλες δημοκρατίες, η δική μας όμως κάπως έτσι ψυχορραγεί. Η απόπειρα διασυρμού του Κ. Σημίτη δεν έχει να κάνει μόνον με τους ρύπους που εκπέμπει η κυβέρνηση για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα δημοκρατικής ασφυξίας ενόψει της εκλογικής της κατάρρευσης. Είναι μια χειρονομία πολιτισμική.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σημίτης είναι ο πρώτος που μίλησε για Κεντροαριστερά. Δεν έχει σημασία τι σκέφτομαι για την Κεντροαριστερά. Σημασία έχει ότι προσπάθησε να εξευρωπαΐσει το ΠΑΣΟΚ όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κανονικός, προσπάθησε να εξευρωπαΐσει τη Δεξιά. Και η μεν Δεξιά εξέλεξε τον Μητσοτάκη γιατί διδάχθηκε από τις παλινωδίες της, το δε ευρωφοβικό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξει ότι εξακολουθεί να στηρίζει το ηττημένο από τον Σημίτη ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να τον ρίξει στο χοιροστάσιο που οργανώνει ενόψει των εκλογών. Η ιστορία της Ελλάδας: ο Καρανίκας εναντίον του μακαρίτη Νίκου Θέμελη. Ή με άλλα λόγια: η εκδίκηση του Τσοχατζόπουλου.

Η ιστορία της Ελλάδας. Μη βγουν όλοι αυτοί οι λόγιοι πανεπιστημιακοί που ωφελήθηκαν από τον Σημίτη και δακρυρροούντες δηλώσουν ότι δεν το περίμεναν κάτι τέτοιο, όταν έμπαιναν στα ψηφοδέλτια επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ή αρθρογραφούσαν για να υπερασπιστούν τη σοσιαλδημοκρατική στροφή του «Ευρωπαίου Τσίπρα». Δύο επιλογές υπάρχουν: ή είναι ευήθεις, διότι δεν έβλεπαν το προφανές, ή είναι καιροσκόποι που όταν μυριστούν εξουσία προθυμοποιούνται να αναλάβουν τον ρόλο του κατοικιδίου. Κάτι σαν τον Πολάκη, που λέει και η κ. Κωνσταντοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή