Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/11/18)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

Το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος μπαίνει στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από το 2019.

Οπως ανέφερε ο διοικητής της Αρχής Γ. Πιτσιλής (φωτ.) μιλώντας στο 3ο Thessaloniki Summit, «Ψηφίστηκε ένας νόμος και στόχος είναι να κάνουμε road show ενημέρωσης στην Ελλάδα, αφού από το 2019 ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υπηρεσίας μας θα ασχολείται με αυτό το θέμα». Σύμφωνα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, μεσίτες, λογιστές, συμβολαιογράφοι, έμποροι έργων τέχνης απειλούνται με πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ και φυλάκιση δύο χρόνων. Και αυτό καθώς από τα χέρια τους περνούν τεράστια ποσά που ενδέχεται να είναι προϊόν ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Με βάση τον νόμο οι παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων απειλούνται με τεράστια πρόστιμα στην περίπτωση που εμπλακούν σε «περίεργες συναλλαγές» και δεν ενημερώσουν την ΑΑΔΕ.

«Βλέπει» σοβαρό ενδιαφέρον για την Hellenic Steel

Να διασκεδάσει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιφυλάξεις σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια του Αμερικανού επενδυτή που ενδιαφέρεται να αποκτήσει την Hellenic Steel επιχείρησε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας. Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας είναι σοβαρό. Η συμφωνία εξυγίανσης της Hellenic Steel πρόκειται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου έχει προγραμματισθεί γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα την έγκριση της συμφωνίας.

Ηλεκτρονικό μητρώο για μικρά σκάφη

Μητρώο για μικρά σκάφη δημιούργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Χθες μπήκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών», με στόχο την καταχώριση όλων των τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συναλλασσόμενοι αλλά και η εφορία, προκειμένου οι διαδικασίες που αφορούν την εγγραφή ή/και εκμετάλλευση των τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών να πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Η Πειραιώς στη μάχη κατά του brain drain

Τους επιτυχόντες στην τελική φάση του προγράμματος Project Future καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Ο κ. Μεγάλου κάλεσε τους νέους να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει το Project Future στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε εργασιακό περιβάλλον. Δεσμεύθηκε, δε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα υλοποιεί σε ετήσια βάση το Project Future, με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανακοπή του brain drain. Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Υψηλό το ποσό εκκίνησης παρά την προνομιακή θέση

Πολύ υψηλό θεωρείται το ποσό εκκίνησης για το συγκρότημα που μέχρι πρότινος στέγαζε την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το οποίο βρίσκεται προς πώληση τους τελευταίους μήνες. Το ακίνητο των 4.172 τ.μ. (επί οικοπέδου 10,4 στρεμμάτων) πωλείται αντί ελάχιστου τιμήματος της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ, που κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό, παρά το γεγονός ότι η τοποθεσία θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας, στη συμβολή με την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο προωθείται πλέον σε πιθανούς ξένους επενδυτές, κυρίως επενδυτικά funds (ορισμένα έχουν παρουσία και στην Ελλάδα), ή εναλλακτικά σε κάποια εταιρεία που να ενδιαφέρεται για ίδια χρήση. Πάντως, στελέχη της Δανός & Συνεργάτες, που έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση του ακινήτου μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνουν ότι μία από τις βέλτιστες χρήσεις θα ήταν κέντρο περίθαλψης ηλικιωμένων, λόγω του τρόπου με τον οποίο έχουν διαμορφωθεί οι εσωτερικοί χώροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή