Ο Βωμός της Περγάμου αποκαλύπτεται ξανά μετά από 4 χρόνια

Ο Βωμός της Περγάμου αποκαλύπτεται ξανά μετά από 4 χρόνια

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βωμός της Περγάμου θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες πηγαίνουν στο αποκαλούμενο νησί των μουσείων στο Βερολίνο για να απολαύσουν το αριστούργημα των ελληνιστικών χρόνων που εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια, έχει εξαφανιστεί πίσω από ένα προστατευτικό προπέτασμα.

Για πρώτη φορά από το 1930, χρονιά που κατασκευάστηκε το πιο δημοφιλές μουσείο της Γερμανίας, γίνονται θεμελιώδεις και δαπανηρές εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το 2023.

Ωστόσο, μετά από 4 χρόνια και εκατομμύρια απογοητευμένους επισκέπτες, ανοίγει τμήμα του Μουσείου της Περγάμου με μια προσωρινή έκθεση όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το περίφημο μνημείο, διαστάσεων 30×30 μέτρων.

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν όμως άμεσες  συνέπειες και στον αριθμό των επισκεπτών στο νησί των μουσείων, το σύμπλεγμα πέντε μουσείων στην καρδιά του Βερολίνου. Ο αριθμός τους από το 2012 έχει μειωθεί στο μισό. Η νέα τώρα προσωρινή έκθεση με τον τίτλο «Μουσείο της Περγάμου. Το πανόραμα» αναμένεται να δώσει νέα ώθηση.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή