Μεγάλοι αγώνες έρχονται για να κλείσουν τη φάση των ομίλων

Μεγάλοι αγώνες έρχονται για να κλείσουν τη φάση των ομίλων

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλείνει ο πρώτος κύκλος αγώνων της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, του Nations League, με τη διεξαγωγή των τελευταίων αγώνων της φάσης των ομίλων και των τεσσάρων κατηγοριών. Στην 1η κατηγορία τα βλέμματα στρέφονται στον 3ο όμιλο, όπου η Ιταλία υποδέχεται απόψε την Πορτογαλία στο Μιλάνο, με την ομάδα από την Ιβηρική χερσόνησο να χρειάζεται έναν βαθμό για να «κλειδώσει» την 1η θέση.

Η «σκουάντρα ατζούρα» έχει μείνει μακριά από τη νίκη για πέντε εντός έδρας ματς, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη ήταν στην τρίτη δεκαετία του περασμένου αιώνα, δηλαδή από τον Μάρτιο του 1923 έως τον Ιανουάριο του 1925.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι φιλοδοξεί να αιφνιδιάσει τους Πορτογάλους προκειμένου η Ιταλία να επιστρέψει στις νίκες. Το γεγονός πως τα τελευταία 12 γκολ τα πέτυχαν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο Μαντσίνι έχει ένα απρόβλεπτο σύνολο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αποψινό ραντεβού του Βελιγραδίου ανάμεσα στην πρωτοπόρο του 4ου ομίλου της 3ης κατηγορίας Σερβία με το Μαυροβούνιο που ακολουθεί σε απόσταση ενός βαθμού. Αυτές οι δύο χώρες ήταν ένα και μετείχαν μαζί στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις έως το 2006, οπότε το Μαυροβούνιο απέκτησε την ανεξαρτησία του.

Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων τον περασμένο Οκτώβριο στην Ποντγκόριτσα, ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς πέτυχε και τα δύο γκολ στην εκτός έδρας νίκη των Σέρβων επί του Μαυροβουνίου. Μία επιτυχία που ουσιαστικά «ευθύνεται» για το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει στον όμιλο, δύο αγωνιστικές πριν από το «φινάλε». Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρουμανία υποδέχεται την ουραγό και χωρίς βαθμό Λιθουανία. Θέλει τη νίκη και παράλληλα να επικρατήσει το Μαυροβούνιο, προκειμένου στην τελευταία αγωνιστική να παίξει για το τρίποντο στην Ποντγκόριτσα που θα της δώσει την πρωτιά του ομίλου.

Την Κυριακή η νίκη με διαφορά δύο γκολ είναι μονόδρομος για την Ελβετία στον αγώνα με το Βέλγιο στη Λουκέρνη, προκειμένου να το προσπεράσει στην τελευταία αγωνιστική και να πάρει την πρώτη θέση του 2ου ομίλου της 1ης κατηγορίας. Αν και η τελευταία νίκη των Ελβετών επί των Βέλγων ήταν πριν από 35 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1983. Από την άλλη πλευρά, οι Βέλγοι έχουν χάσει μόλις ένα ματς τα τελευταία επτά χρόνια σε προκριματική φάση.

Μνήμες 2007

Στο Λονδίνο ξυπνάει ο εφιάλτης του 2007. Τότε που η Αγγλία έχανε από την Κροατία την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Μία ήττα αύριο από τους Κροάτες, θα στείλει τους Αγγλους στην τελευταία θέση που οδηγεί στη 2η κατηγορία του Nations League. Θα είναι πλήγμα για το πρεστίζ τους και για τον λόγο αυτό θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να πορευθούν στον μονόδρομο της νίκης.

Τη Δευτέρα θα είναι ώρα περισυλλογής για τη Γερμανία και την Ολλανδία που θα διασταυρωθούν στο Γκελσενκίρχεν στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου ομίλου της 1ης κατηγορίας.

Οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ έχοντας χάσει τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του κόσμου, ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Ολλανδία μετρώντας τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι ματς που έχουν δώσει. Για τους αναζωογονημένους «Οράνιε» θα ήταν αδιανόητο πριν από λίγους μήνες να πιστέψουν πως θα έπαιζαν στο Γκελσενκίρχεν με τους γηπεδούχους να αισθάνονται τον κίνδυνο του υποβιβασμού στη 2η κατηγορία.

Τη Δευτέρα θα γίνει ένα ματς ανάμεσα σε δύο χώρες που ενωμένες πανηγύρισαν το 1976 την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρόκειται για την Τσεχία και τη Σλοβακία, οι οποίες θα παίξουν στην Πράγα το τελευταίο ματς του 1ου ομίλου της 2ης κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή