Κουμουτσάκος: Απαράδεκτοι και προκλητικοί οι νέοι χάρτες της Τουρκίας

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτοι και προκλητικοί οι νέοι χάρτες της Τουρκίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαράδεκτους και προκλητικούς χαρακτήρισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος τους επτά χάρτες της Αγκυρας με τις ακραίες τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που παρουσιάζει σήμερα  η «Καθημερινή», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι χάρτες αποτυπώνουν, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, την προσπάθεια της Τουρκίας να μπει μέσα στις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που νιώθει αποκλεισμένη.

Υπογράμμισε ότι οι θέσεις της ΝΔ είναι σταθερές, ότι θέλει η χώρα μας να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. οι οποίες θα βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία περιμένει από τον κ. Τσίπρα να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Ερωτώμενος για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε ένα μεγάλο θέμα που σχετίζεται με την παράδοση ως ένα μεγάλο ρουσφέτι 10.000 διορισμών στο Δημόσιο.

«Πρέπει να περάσουμε σε μια καταλλαγή στο χώρο της Εκκλησίας και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το πράξει, υποχωρώντας από τη στάση αυτή που έχει τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή