Νέα τροπή στην υπόθεση Κασόγκι – Οι δολοφόνοι πιθανόν μετέφεραν το διαμελισμένο πτώμα εκτός Τουρκίας μέσα σε βαλίτσα

Νέα τροπή στην υπόθεση Κασόγκι – Οι δολοφόνοι πιθανόν μετέφεραν το διαμελισμένο πτώμα εκτός Τουρκίας μέσα σε βαλίτσα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι,  στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να βρουν ακόμα τη σορό του θύματος.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι 15 πρόσωπα εμπλέκονται στην δολοφονία και ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε. Τούρκοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν ζητήσει την διενέργεια έρευνας για το αν το πτώμα διαλύθηκε μέσα σε οξύ.

Ο Σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας Σαλάαν αλ-Σαλάαν είπε την Πέμπτη ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, απομακρύνθηκε από το κτίριο του προξενείου –  όπου και διαπράχθηκε ο φόνος στις 2 Οκτωβρίου – και παραδόθηκε σε έναν μη κατονομαζόμενο «ντόπιο συνεργάτη».

Σήμερα, σύμφωνα με το δίκτυο CNN Turk,  ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ, έδωσε μία πιθανή εξήγηση στο γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα η σορός του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τον Ακάρ, οι δολοφόνοι του σαουδάραβα δημοσιογράφου πιθανόν να μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα εκτός Τουρκίας το διαμελισμένο πτώμα του.

Μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Χάλιφαξ του Καναδά, ο τούρκος υπουργός δήλωσε: «Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν την χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της διπλωματικής τους ασυλίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή