Resto police

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατυχείς στιγμές ή παγιωμένες κακές συμπεριφορές; Όλα αυτά που θα θέλαμε να διορθωθούν στην εστίαση.

  • Δεν ζήτησα μακαρόνια με στραπατσάδα, και όμως κάτι τέτοιο προσγειώθηκε μπροστά μου στο τραπέζι στο ιταλικό εστιατόριο του Μετς, το Italia. Καρμπονάρα ζήτησα και απορώ, όχι μόνο πώς γίνεται να μην την πετύχουν σε ιταλικό εστιατόριο που μετρά αρκετά χρόνια ζωής, αλλά κυρίως για ποιο λόγο μου τη σέρβιραν τελικά με κομμένο το αυγό ανάμεσα στα ζυμαρικά.
  • Πεινασμένοι φύγαμε από την ταβέρνα στο Bios. Πολύ μικρές οι μερίδες και σίγουρα όχι ανάλογες με αυτές της κλασικής ελληνικής ταβέρνας. Ωραίο το κόνσεπτ, «επιστροφή στα παλιά και βασικά», αλλά δεν νομίζω τα παλιά χρόνια να τιμολογούσαν 7 ευρώ ένα μεδούλι που ίσα ίσα έβγαζε 2 κουταλάκια του γλυκού. Ο τραχανάς στο τηγάνι επίσης ωραία ιδέα, αλλά άστοχα εκτελεσμένη, χωρίς γεύση και σχεδόν άψητος. Καλές είναι οι απλές γεύσεις, ακόμα καλύτερος ο σεβασμός στον πελάτη και στο πορτοφόλι του.
  • Μήπως πρέπει να ξεπεράσουμε την κρέμα βαλσάμικο; Δεν ταιριάζει παντού. Έχει χαρακτηριστική γεύση, που μπορεί να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα ή να «σκεπάσει» τα άλλα υλικά. Περιχύνοντας για παράδειγμα τα νιόκι γκοργκοντζόλας με κρέμα βαλσάμικο, αλλάζει εντελώς η γευστική πορεία του πιάτου καταλήγοντας, κατά τη γνώμη μας, σε αληθινή τραγωδία.
  • Είχε φαγωθεί ο Α. να δοκιμάσουμε τα bao buns του Mr. Pug. Τραβηχτήκαμε από τα νότια στο Χαλάνδρι λοιπόν. Τι το θέλαμε; Τα buns ήταν μεν αφράτα και ωραία, αλλά φτωχά σε γέμιση. Ειδικά στο dragon fire ψάχναμε το ψιλοκομμένο μοσχάρι με το μικροσκόπιο.
  • «Τι κρασί έχετε σε ποτήρι;» Ερώτηση προς σερβιτόρο στο εστιατόριο Μαύρο Πρόβατο του Παγκρατίου, κάποια μέρα του Αυγούστου. Και η απάντηση που πήραμε έμοιαζε βγαλμένη από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία του ’50: «Λευκό και κόκκινο». Τώρα, σοβαρά;
  • «Δεν επιτρέπεται η χρέωση κουβέρ ενώ κανένα προϊόν (π.χ. εμφιαλωμένο νερό και ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς τη συναίνεση του πελάτη (Υ.Α. Α2/718/28-07-2014). Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 500 € ανά είδος». 11 ευρώ για ψωμί που δεν ζητήσαμε χρεωθήκαμε σε παραλιακό εστιατόριο της Βουλιαγμένης.
  • Αν ήμουν μάγειρας, πολύ θα προβληματιζόμουν αν μου επέστρεφαν γεμάτο πιάτο. Ακόμα και αν ο πελάτης δεν έχει παραπονεθεί, μήπως θα έπρεπε να το διερευνήσω;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή