Αυξήσεις μισθών στο λιμάνι του Πειραιά

Αυξήσεις μισθών στο λιμάνι του Πειραιά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και έχουν την αποκλειστική διαχείριση του εμπορικού λιμανιού, βρίσκονται πολύ κοντά σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν αυτό το καλοκαίρι μέσω της εταιρείας DPort Services που ηγείται του σχήματος των εταιρειών και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά φαίνεται ότι θα λάβουν επιπλέον περί τα 1.350 ευρώ καθαρά το χρόνο ποσό που αντιστοιχεί σε ένα επιπλέον μισθό. Επίσης, θεσμοθετείται ιδιωτική ασφάλιση υγείας για όλους τους εργαζομένους με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την εργοδοσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εργοδοσίας η πρόταση της DPort Services και των Συνεργαζόμενων Εταιρειών για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που επιδιώκεται να υπογραφεί μεταξύ των εταιρειών και του Συνδικάτου Εργαζομένων και θα ισχύσει από 1/1/2019 και για 3 χρόνια περιλαμβάνει τις εξής πρόνοιες: Κατοχύρωση όλων των ατομικών συμβάσεων Εργασίας και κατοχύρωση παροχών που υπερτερούν της νόμιμης υποχρέωσης που έχουν οι εταιρείες όπως Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας, Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία, Παροχή Δωροεπιταγής 5 ευρώ για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο από 1/1/2019 (Ιανουάριο έως Νοέμβριο – 11 Μήνες) και σάντουιτς σε κάθε βάρδια .

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα ή αλλιώς τουλάχιστον 880 το χρόνο εγγυημένα για τους εκ περιτροπής απασχολούμενους που εργάζονται 16 ημερομίσθια και τουλάχιστον 100 ευρώ το μήνα ή αλλιώς τουλάχιστον 1.100 το χρόνο για τους εργαζόμενους με σύμβαση πλήρους απασχόλησης που εργάζονται 20 ημερομίσθια και παροχή δωροεπιταγής 150 ευρώ κάθε Χριστούγεννα. Επίσης προτείνεται η σταδιακή μετατροπή συμβάσεων εκ περιτροπής σε πλήρους απασχόλησης και άλλες υποστηρικτικές στην καθημερινή εργασίας πρόνοιες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή