Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ασχημες εξελίξεις εάν η κυβέρνηση δράσει μονομερώς

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ασχημες εξελίξεις εάν η κυβέρνηση δράσει μονομερώς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να κινηθεί μονομερώς όλα τα μέλη της Ιεραρχίας θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, δήλωσε σήμερα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειονότητα των μητροπολιτών είναι κατά των προτάσεων του Κράτους για την μισθοδοσία των κληρικών.

Ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ, προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν «πολύ άσχημες εξελίξεις» στην Ιεραρχία εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμπεριφέρεται με «απαράδεκτο» και «απαξιωτικό» τρόπο στην Εκκλησία, ενώ επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο πως επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμησε ωστόοσο πως η όλη διαβούλευση για την αναμόρφωση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας θα απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμα, υπολογίζοντας πως δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή