Nέο ποσό ρεκόρ από τη δημοπρασία των κρασιών Hospices de Beaune

Nέο ποσό ρεκόρ από τη δημοπρασία των κρασιών Hospices de Beaune

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έσοδα της δημοπρασίας Hospices de Beaune, που πραγματοποιήθηκε στην Μπον, την πρωτεύουσα του κρασιού της Βουργουνδίας στην ανατολική Γαλλία, ανήλθαν σε 14.199.250 ευρώ συνολικά και αποτελούν «το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγραφεί ποτέ», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τα Hospices de Beaune και ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Christie's που οργάνωσε την πώληση. Η δημοπρασία είχε ήδη σημειώσει ρεκόρ πέρυσι με 12,3 εκατ. ευρώ.

«Ένα Batard-Montrachet Grand cru πωλήθηκε αντί 135.000 ευρώ (…), η υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί ποτέ για ένα βαρέλι κρασί», προσθέτει η ανακοίνωση. Η μέση τιμή για ένα βαρέλι των 228 λίτρων ανήλθε σε 16.850 ευρώ, αύξηση κατά 19% σε σχέση με το 2017.

Τα δύο «βαρέλια των Προέδρων» πωλήθηκαν αντί 230.000 ευρώ – ποσό πολύ χαμηλότερο από τις 420.000 ευρώ πέρυσι – και τα χρήματα θα δοθούν σε τρεις οργανώσεις. 

«Ουδέποτε το κρασί δεν ήταν τόσο ευεργετικό για την υγεία, επιτρέψτε σε έναν αθάνατο να σας το πει», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας ο ακαδημαϊκός Ερίκ Ορσενά, ένας από τους αναδόχους της διοργάνωσης, που προωθούσε τον πλειστηριασμό, όπως και οι ηθοποιοί Ναταλί Μπάιγ, Εμανουέλ Μπεάρ και Πασκάλ Ελμπέ, που ενθάρρυναν τις αγορές, ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα προς όφελος του Ινστιτούτου Παστέρ, της οργάνωσης Soeur Emmanuelle (Asmae) και της οργάνωσης Bab (που βοηθά καρκινοπαθή παιδιά).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή