Διαβήματα της Κύπρου για τις τουρκικές προκλήσεις

Διαβήματα της Κύπρου για τις τουρκικές προκλήσεις

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου προέβη σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, για κάθε περιστατικό παρενόχλησης από τους Τούρκους, εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Δημήτρης Σαμουήλ, το ΥΠΕΞ «είναι ενήμερο από την πρώτη στιγμή για τα περιστατικά παρενόχλησης γεωργών από δυνάμεις του κατοχικού στρατού, που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας».

«Για το κάθε περιστατικό ξεχωριστά, το Υπουργείο προέβη σε σχετικές καταγγελίες και διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των γεωργών να καλλιεργούν τα κτήματά τους, καθώς και για την ασφάλειά τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης πρόσθεσε πως «το Υπουργείο παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση, και βρίσκεται για το σκοπό αυτό σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, καθώς και με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή