Nέο χαμηλό 13 μηνών για την τιμή του bitcoin

Nέο χαμηλό 13 μηνών για την τιμή του bitcoin

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από τα 5000 χιλιάδες δολάρια τη Δευτέρα, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, φτάνοντας στη χαμηλότερη τιμή του, στη πλατφόρμα Bitstamp, τους τελευταίους 13 μήνες.

Το νέο χαμηλό έρχεται την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες για το ευρύ «ξεπούλημα» («sell-off») της προηγούμενης εβδομάδας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη προσοχή.

Στις 16.45 (GMT), η τιμή του «κρυφού νομίσματος» είχε πέσει 8,7%, φτάνοντας τα 5.100 δολάρια, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τις 12 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Χρηματιστές υποστήριξαν ότι πωλήσεις υποκινήθηκαν από το συναίσθημα, αναφέροντας τους φόβους που δημιούργησε η «διάσπαση» ( «hard fork» ) του Bitcoin cash, θυγατρικού νομίσματος του αρχικού Bitcoin, την Πέμπτη, σε δύο νέα ξεχωριστά νομίσματα.

Επισήμαναν επίσης οτι η «διάσπαση» αυτή θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει και τις τιμές των υπόλοιπων «κρυφών νομισμάτων».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή