Πέντε νεκροί σε δύο ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ

Πέντε νεκροί σε δύο ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ένοπλες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε πέντε άτομα σημειώθηκαν στο Σικάγο και στο Ντένβερ. 

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Σικάγο, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και άλλους δύο ανθρώπους, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός στην ανταλλαγή πυρών, επεισόδιο που ανάγκασε προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις εγκαταστάσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί στον χώρο στάθμευσης, έξω από το νοσοκομείο Mercy, πριν εισβάλει στο λόμπι και συνεχίσει να ρίχνει, αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες σε αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο αστυνομικός Σάμιουελ Χιμένες υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στην επίθεση, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγου μέσω Twitter. Ο δράστης είναι και αυτός νεκρός, γνωστοποίησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης το Πυροσβεστικό Σώμα του Σικάγου (σ.σ. στην πυροσβεστική υπάγονται οι υπηρεσίες ασθενοφόρων σε πολλές αμερικανικές πόλεις).

Αξιωματούχοι είχαν πει νωρίτερα ότι άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες. Ένα ερευνητής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Κομητείας Κουκ γνωστοποίησε ότι και οι δύο άνθρωποι αυτοί έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας με δεκάδες οχήματα και πολλά ασθενοφόρα έφθασαν στο νοσοκομείο Μέρσι, ενώ αστυνομικοί έκαναν έρευνα στους χώρους του νοσοκομείου.

Η αστυνομία του Σικάγου δεν έχει κάνει καμία απολύτως εκτίμηση όσον αφορά τα πιθανά κίνητρα του ενόπλου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σε ξεχωριστό περιστατικό λίγη ώρα μετά στο κέντρο της πόλης Ντένβερ ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και τέσσερις τραυματίστηκαν από σφαίρες.

«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες και διακομίζονται (σε νοσοκομεία) από τον τόπο του συμβάντος στη συμβολή της 21ης οδού και της οδού Λόρενς», ανέφερε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του Ντένβερ μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στην εφημερίδα «Denver Post» ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον ομάδας ανθρώπων και στη συνέχεια μπήκε σε αυτοκίνητο και έφυγε. Πρόσθεσε ότι ακούστηκαν έξι πυροβολισμοί και ότι ένα άτομο από το πλήθος ανταπέδωσε τα πυρά ενώ ο δράστης επιτάχυνε με το αυτοκίνητό του.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή