Απολογίες για τα επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Απολογίες για τα επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο απολογούνται ενώπιον του ανακριτή οι 6 από τους 19 συνολικά συλληφθέντες κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, το περασμένο Σάββατο. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν χθες προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, καθώς αντιμετωπίζουν κακουργηματική κατηγορία που αφορά το αδίκημα της έκρηξης, αλλά και κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Χθες εξάλλου συνελήφθη ηγετικό μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας», το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την ίδια ημέρα στα Εξάρχεια, για επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες. Εις βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι υπόλοιποι επτά συλληφθέντες από τα επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου αντιμετωπίζουν αμιγώς πλημμεληματικές κατηγορίες και θα δικαστούν στις 29 Νοεμβρίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Εκ των υπολοίπων 6, ορισμένοι νοσηλεύονται, ενώ κάποιοι άλλοι είναι ανήλικοι (σ.σ.: αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες) και έχουν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς για αυτούς θα επιληφθούν οι αρμόδιοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, από τους 19 συλληφθέντες οι 15 είναι Ελληνες και οι 4 αλλοδαποί. Από τους Ελληνες οι 14 είναι άνδρες ηλικίας 17-38 ετών και μία γυναίκα, η οποία είναι 25 ετών. Από τους αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, δύο είναι ανήλικοι, ένας 13χρονος Παλαιστίνιος και ένας 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο είναι 30χρονοι από την Αλβανία και το Αφγανιστάν. Τα επεισόδια στη φετινή πορεία ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19.00 από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν άνδρες της αστυνομίας έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να διασπαστεί η πορεία και συνεχίστηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή