Απέδρασε ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για τα εξοπλιστικά

Απέδρασε ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για τα εξοπλιστικά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παραβίαση των όρων για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) διαπιστώθηκε, ότι προχώρησε ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, που ήταν υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα σχετιζόμενα με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η παραβίαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται σχετική υπόθεση, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) και μέχρι ώρας αναζητείται.

Για το θέμα ενημερώθηκε η ελληνική αστυνομία και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ποιος είναι ο Οσβαλντ

Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για εξοπλιστικά, συνελήφθη στο Ντουμπάι, με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια της BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες, καθώς φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ηταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου, Φάνη Λυγινού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή