Σοβαρεύτηκε και νίκησε στο Βέλγιο η ΑΕΚ

Σοβαρεύτηκε και νίκησε στο Βέλγιο η ΑΕΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mακρινή, άσχημη ανάμνηση αποτελεί για την ΑΕΚ η ήττα που είχε γνωρίσει στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η κάτοχος του περυσινού τίτλου επιστρέφει από το Βέλγιο με την έκτη συνεχόμενη νίκη της κόντρα στην Αντβέρπ (64-71). Η Ενωση έπαιξε με ωριμότητα στο τέταρτο εκτός έδρας παιχνίδι της και υπερασπίστηκε τον τίτλο του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας πρωταγωνιστή για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι τον Αμερικανό σέντερ Βινς Χάντερ (17 π.) και…συνοδοιπόρο στην παραγωγή του σκορ τον Λαρεντζάκη (16 π.), ενώ ακολούθησε ο Σάκοτα (10 π.) που επέστρεψε από τραυματισμό.

Η ΑΕΚ σημείωσε μόλις οκτώ πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο ήταν καλύτερη και επέβαλε τον ρυθμό της, με επιμέρους σκορ 11-23 και 15-20. Πρώτοι σκόρερ της Αντβέρπ ήταν οι Σάντερς (13 π.), Καλινόσκι (15 π.) και Λι (12 π.)

• Ντέρμπι κορυφής για τον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας θα υποδεχθεί (19.30) την αήττητη και πρωτοπόρο Βίρτους Μπολόνια και θα έχει την πρόκληση να περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου, εφόσον νικήσει την παραδοσιακή δύναμη του ιταλικού μπάσκετ.

• Δύσκολη αποστολή περιμένει τον ΠΑΟΚ στην Τενερίφη (21.30) και κόντρα στην κάτοχο –πριν από δύο χρόνια– του τίτλου. Η ισπανική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και είναι αήττητη, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει… ισοπαλία νικών και ηττών (3-3, 4η θέση).

• Tο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Γιούρο Καπ, καθώς έχει αποκλεισθεί, θα δώσει ο Αρης, υποδεχόμενος τη Λουκόιλ Σόφιας (19.30), χωρίς τον Λευτέρη Μποχωρίδη που έπαθε νέα θλάση και θα απουσιάσει για 15 ημέρες.

• Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε στο Μάντσεστερ από τη Μ. Βρετανία (79-77) και χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στο Ισραήλ σήμερα (17.00) στην Κοζάνη, καθώς και ήττα των Βρετανίδων από την αδιάφορη Πορτογαλία για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019. Διαφορετικά, θα διεκδικήσει μία από τις οκτώ δεύτερες θέσεις των ομίλων αν και έχει χαμηλό πλεονέκτημα γι’ αυτόν τον στόχο. Τελευταίο παιχνίδι της Καλτσίδου στην Εθνική Γυναικών ύστερα από 13 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή