Νέες αποκαλύψεις για το «spy-gate» της Φόρμουλα 1

Νέες αποκαλύψεις για το «spy-gate» της Φόρμουλα 1

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στο Γκραν Πρι Φόρμουλα 1 της Ουγγαρίας, μια νέα σειρά του BBC αποκαλύπτει γεγονότα για τον Φερνάντο Αλόνσο, τον Λιούις Χάμιλτον, τη Μακλάρεν και το γνωστό «spy-gate», όταν Φεράρι, Ρενό και Μακλάρεν αντάλλασσαν με e-mail απόρρητες πληροφορίες. Ολα είχαν ξεκινήσει όταν οι δύο πιλότοι της Μακλάρεν, Αλόνσο και Χάμιλτον, βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας και ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για την πρώτη θέση. Τα προκριματικά για την pole position της Ουγγαρίας, ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, το επόμενο πρωί, πριν από τον αγώνα, ο Αλόνσο είχε έντονη συζήτηση με τον μάνατζερ της Μακλάρεν Ρον Ντένις για τον Χάμιλτον. Ο ίδιος πίστευε πως ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των δύο πιλότων της εταιρείας δεν οδηγεί πουθενά. Ο Ισπανός επέμενε πως η Μακλάρεν πρέπει να κάνει τον Χάμιλτον να ξεμείνει από καύσιμα στον αγώνα, αλλά ο Ντένις του είπε να σταματήσει να μιλάει. Τότε, ο Ισπανός απείλησε πως θα δημοσιεύσει ενοχοποιητικά e-mail σχετικά με την υπόθεση του «spy-gate».

Στη συνέχεια, ο Ντένις αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, για να του πει όσα συζήτησε με τον Αλόνσο. Αυτό οδήγησε στην επιβολή του βαρύτατου προστίμου ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων εις βάρος της Μακλάρεν, η οποία αποδείχθηκε πως εντέλει επωφελήθηκε από μυστικές πληροφορίες της Φεράρι.

Σύμφωνα με το BBC, όμως, ο Μόσλεϊ αποκαλύπτει πως γνώριζε για τα υπάρχοντα ενοχοποιητικά e-mail, πριν από το τηλεφώνημα του Ντένις, καθώς ο Αλόνσο είχε ενημερώσει τον μάνατζέρ του, Φλάβιο Μπριατόρε: «Γνώριζα ήδη για τα συγκεκριμένα e-mail». Μετά την κούρσα, την οποία κέρδισε ο Χάμιλτον, ο Αλόνσο έσφιξε το χέρι του Ντένις και του ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος πως είχε χάσει την ψυχραιμία του. Το κακό όμως είχε ήδη συμβεί και η Μακλάρεν έπειτα από έναν μήνα δέχθηκε το συγκεκριμένο πρόστιμο, ενώ επίσης αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τον τίτλο της συγκεκριμένης χρονιάς τον πανηγύρισε ο Κίμι Ράικονεν της Φεράρι, ο οποίος ξεπέρασε και τον Χάμιλτον και τον Αλόνσο, κερδίζοντας το πρωτάθλημα με μόλις έναν βαθμό διαφορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή